• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Rabarber Crumble en Vanille-IJs
Soort gerecht: Dessert
Aantal personen: 6

Het is tijd om een episch dessert te onthullen dat je smaakpapillen zal doen juichen: Rabarber Crumble en Vanille-IJs. Stel je voor: een zoet-zure rabarbermengeling, bedekt met een kruimelijge topping en geserveerd met heelijk zachte vanille-ijs.  

De Rabarber Crumble en Vanille-IJs is geen gewoon gerecht; het is een ode aan smaak, textuur en eenvoud. De frisse en pittige rabarber, gekaramelliseerd tot in de perfectie, ontmoet de knapperige crumble. De hele ervaring wordt naar een ander niveau getild door het fluweelzachte vanille-ijs, dat smeltend samenvloeit met de warme rabarber en kruimelige topping. Dit gerecht is perfect als dessert maar kan je ook heerlijk bij de koffie serveren. 

Bij The Bastard geloven we in het benutten van elk voordeel om deze zoete triomf naar een hoger niveau te tillen. En dus, terwijl we je meenemen op onze reis naar de Rabarber Crumble en Vanille-IJs, laten we je kennismaken met een aantal onmisbare accessoires van The Bastard die deze smaakervaring compleet zullen maken. 

Om te beginnen The Bastard Fry Pan Cast Iron. De perfecte crumble begint met de perfecte gietijzeren pan. Onze pan is jouw geheime wapen om de rabarber tot in de perfectie te karamelliseren en de kruimelige topping knapperig te maken. Dankzij zijn warmteverdeling en duurzaamheid, staat deze gietijzeren pan garant voor culinair succes. 

Het mengen en verdelen van de kruimelige topping vereist precisie, en onze Precision Tongs biedt die controle die jij nodig hebt. Hiermee zorg je dat elke hap de ideale balans tussen zoet en knapperig heeft. 

Denk naast al het lekkere eten natuurlijk ook aan veiligheid tijdens het barbecueën. Het is verstandig om gebruik te maken van goede kookaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan onze Fiber Thermo Bbq Gloves. De handschoenen bieden een bescherming die het verbranden van je handen aan bijvoorbeeld hete pannen voorkomt. Ook raden wij onze The Bastard Apron aan. Hij helpt je je kleding te beschermen tegen vlekken en spetters. Door deze veilige accessoires kan je met alle geruststelling koken, wetende dat je beschermd bent tegen alle mogelijke gevaren. 

Nu je gewapend bent met de juiste uitrusting, is het tijd om dit heerlijke gerecht klaar te gaan maken. Bereid je voor om je smaakpapillen te trakteren op het meest verrukkelijke dessert ooit.  

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 30 min |

Voorbereidingstijd: 60 min |

Temperatuur: 210°C

Wat heb je nodig?

Rabarber compote:  

800 gr. Rabarber 

30 gr. suiker 

1 dl water 

1 dl grenadine 

1 vanille stokje 

1 kaneel stokje 

5 gr. maïzena  

 

Deeg:  

100 fijne kristalsuiker 

200 gr. zachte roomboter 

300 gr. bloem 

½ ei 

0,5 gr. zout 

 

Crumble:  

40 gr. bloem 

30 gr. boter 

15 gr. suiker 

25 gr. havervlokken 

Rabarber Crumble en Vanille-IJs

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Rabarbercompote: 

Trek van de rabarber de lange vezels met een office mesje van boven naar beneden eraf. (andere optie is rabarber uit de diepvries gebruiken).  

Snijd de rabarber in gelijke stukken en kook deze in een Skillet of kleine Dutch oven (200 C°) 

Voeg 30 gram suiker toe en 1 dl water en 1 dl rode sap (kleurbehoud), krap 1 vanillestokje uit en voeg met peul en al toe, nu 1 kaneelstokje en laat zachtjes doorkoken tot dit geheel vloeibaar is. 

Verwijder het vanillestokje en kaneelstokje en maak met koud water een “papje” met maïzena en bind de compote hiermee af (massa moet koken). 

 

Deeg zetten: 

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed tot een mooi deeg en pak deze in folie en laat 30 min. Rusten in de koelkast. 

Rol het deeg na het rusten uit op een bebloemde gladde ondergrond (gelijkmatige dikte). 

Neem een skillet en beboter deze licht en knip een stuk bakpapier uit en bedek de binnenkant hiermee en beboter nogmaals. Leg het deeg rondom hierin en stort de compote hier bovenop. 

 

Crumble maken: 

Meng suiker, boter en bloem en maak er losse stukjes van en als laatste voorzichtig de havervlokken erdoorheen (niet knijpen meer) 

Strooi de crumble over de bovenkant en plaats het taartje op een Bastard van 210C° en bak ongeveer 20 a 25 minuten af en laat af Rubaroelen. 

Snijd een punt of schep een lekkere portie op een bord en schep het vanille ijs erbij. IJs naar eigen hoeveelheid (1 bolletje is ongeveer 50/60 gr.) 

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !