• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Ontmoet

Jord Althuizen

Zoals Jord altijd zegt; ‘Barbecueën is meer dan een kooktechniek: het is een way of life! And we eat, sleep and breath BBQ!’

Korte biografie

Van een jongensdroom naar de werkelijkheid. Jord begon in 2010 met het bereiden van vlees boven echt vuur voor de beste fire-cooking smaak en beleving. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de wintermaanden gaat de grill aan bij Jord!

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, culinair eindredacteur en restaurantmanager. En hij doet dit met succes want inmiddels heeft hij een restaurant in Rotterdam, Black Smoke en hiervan heeft hij ook een vestiging in Antwerpen. Ook in Amsterdam kun je de gerechten van Jord proeven bij zijn restaurant The Rough.

De kennis die Jord de afgelopen jaren heeft opgedaan deelt hij in zijn Smokey Goodness-boeken en BBQ-workshops die hij geeft op Bastards. Met alle recepten, verhalen en verslagen in de Smokey Goodness-boeken neemt Jord je mee in de wereld van BBQ. Meerdere Smokey Goodness kookboeken van Jord Althuizen zijn dan ook uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Inmiddels zijn er al meer dan 330.00 exemplaren verkocht. Niet alleen in Nederland zijn de kookboeken van Jord verkrijgbaar, ook in Engeland, Amerika, Duitsland, Hongarije en Frankrijk.

Jord Althuizen heeft samen met The Bastard zijn eigen Smokey Goodness lijn gebracht, waaronder houtksool, sauzen, rubs, rookhout, rookchucks, butcher paper en rookplankjes.

Recepten van Jord Althuizen

Nog geen recepten gevonden

Ook op Social Media

Stay in Touch!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.