• Accessoires
  • Recepten
  • Support

Ontmoet

Jord Althuizen

Zoals Jord Althuizen altijd zegt: “Barbecueën is meer dan een kooktechniek: het is een way of life! And we eat, sleep and breath BBQ!”

Korte biografie

Van een jongensdroom naar de werkelijkheid. Jord Althuizen begon in 2010 met het bereiden van vlees boven echt vuur, voor de beste fire-cooking smaak en beleving. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de wintermaanden gaat de grill aan bij Jord!

Jord is de oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. Hij is een voormalig chef-kok, culinair eindredacteur en restaurantmanager. En hij doet dit met veel succes! Zo heeft zijn Rotterdamse restaurant Black Smoke inmiddels ook een Belgische vestiging in Antwerpen, en kun je de Jord’s gerechten ook proeven in zijn Amsterdamse restaurant The Rough Kitchen.

De kennis die Jord de afgelopen jaren heeft opgedaan, deelt hij in zijn Smokey Goodness-boeken en de BBQ-workshops waarbij hij kookt op The Bastard. Met alle recepten, verhalen en verslagen in zijn kookboeken, neemt Jord je mee in de wereld van BBQ. Meerdere kookboeken van Jord Althuizen zijn dan ook uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Inmiddels zijn er al meer dan 330.00 exemplaren verkocht. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, Amerika, Duitsland, Hongarije en Frankrijk.

Jord Althuizen heeft samen met The Bastard zijn eigen Smokey Goodness lijn gebracht, waaronder houtksool, sauzen, rubs, rookhout, rookchucks, butcher paper en rookplankjes.

Recepten van Jord Althuizen

Ook op Social Media