• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Peri Peri Chicken
Soort gerecht: Kip
Aantal personen: 4
Jord Althuizen en The Bastard

Peri-peri, piri-piri of pil-pil? Who cares!. De spiesen zijn heerlijk als snack uit het vuistje, of op een sandwich met een gulle lik humus en een handje rucola een perfect lunchitem. Snel klaar? Nee, niet echt. Voor de betere smaak laat je de marinade namelijk drie uur intrekken. ENJOY!

Kooktijd: 20 Minuten |

Voorbereidingstijd: 3 uur |

Temperatuur: 190

Wat heb je nodig?

peri perimarinade/-saus

5 Thai red chilies

2 rode paprika’s

4 knoflooktenen

1 el gerookt paprikapoeder

3 el koriander, fijngehakt

4 el basilicum, fijngehakt

100 ml olijfolie

sap en rasp van 1 citroen

1 el honing

zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

800 g kippendijen met vel, zonder bot

2 citroenen

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

You like it spicy? Laat dan de zaadjes en zaadlijsten van de pepers lekker zitten. Vind je BBQ-saus al vaak pittig? Haal dan zeker de zaadjes uit de peper. Gruwel je alleen al van de gedachte dat je tong een verhitte prikkel gaat krijgen? Vervang dan de Thai red chilies door de zeer milde verse rode pepers (waar je dan ook nog de zaadjes uithaalt). Voeg verder alle ingrediënten toe aan je blender of grijp de staafmixer stevig vast en pureer alles samen tot een glad mengsel.

Snij de kip in blokjes van ca. 1,5 bij 1,5 cm en meng de marinade er goed door. Zet in de koeling en laat minimaal drie uur marineren. Laat de satéstokjes ondertussen weken in water of gebruik stalen satépennen en skip deze stap. Snij de citroenen in kwarten. Bereid vervolgens een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 190 °C is bereikt. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de stokjes en gril deze aan beide kanten tot de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 74 °C. Gril als laatste de citroenkwarten tot ze licht geschroeid zijn. Leg de peri-perispiesen op een schaal en serveer met de gegrilde citroen die je er lekker over uitknijpt voordat je aanvalt.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
No data was found

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !