• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Miso bloemkool
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Sanne Vogel en The Bastard

Sanne Vogel wel bekend als Nederlandse filmactrice, schrijfster en theaterregisseur maakt haar favoriete miso bloemkool van The Bastard met gepofte aardappels. Maar wat is miso? Miso ook wel misopasta is een Japanse gefermenteerde sojabonenpasta die veel wordt gebuikt in de Japanse keuken. En waar gebruik je miso voor? Miso wordt voornamelijk gebruik om soepen, sauzen of ingelegde groenten mee klaar te maken. Zo maakt Sanne Vogel geroosterde bloemkool gemarineerd met een miso marinade en daarbij serveert ze gepofte aardappels ook met een spicy frisse miso dressing.

Wist je dat Sanne nog een ander recept speciaal voor The Bastard heeft gemaakt? Dit zijn geroosterde bieten met een dille mierikswortel saus.

Ben je benieuwd naar de recept-video van Sanne Vogel? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastrad.official.

Kooktijd: 45 |

Voorbereidingstijd: 10 |

Temperatuur: 180

Wat heb je nodig?

1 bloemkool

1 kilo aardappeltjes

Olijfolie (+/- 5 eetlepels)

1 bol knoflook

1 rode peper

1 hand verse koriander

1 eetlepel chilivlokken

3 eetlepels witte miso

1 eetlepel sojasaus

3 eetlepels vegan mayo

1 eetlepel sambal

1 limoen

Sanne Vogel Geroosterde miso bloemkool

Bereidingswijze

Verwarm The Bastard naar een temperatuur van 180 graden direct.

Verwijder de steel en bladeren van de bloemkool en leg de hele bloemkool in een gietijzeren pan. Maak de aardappels schoon en doe deze in een ovenschaal. Giet wat olijfolie over de bloemkool en aardappels.

Snijd de bovenkant van de knoflookbol open en pak de bol in met aluminiumfolie. Leg in de pan bij de bloemkool een rode peper en één doormidden gesneden limoen zodat dit rustig kan garen. Zet de ovenschaal en pan op The Bastard en laat de bloemkool en aardappels voor circa 45 minuten garen. Haal na 20 minuten de knoflook, limoen en peper van The Bastard. Vergeet niet om af en toe door de aardappels te roeren.

Knijp de knoflookbol uit, of schep met een mesje de knoflooktenen uit de bol en doe dit in een vijzel. Haal het velletje van de peper en snijd in grove stukken, snijd de koriander fijn en voeg ook toe aan de vijzel samen met de chilivlokken en 2 eetlepels miso. Maak deze marinade voor de bloemkool fijn met de vijzel en besmeer de bloemkool hiermee in nadat hij 30 minuten heeft gegaard op The Bastard.

Voor de aardappels maak je een miso-mayo. Doe de mayonaise in een kom en knijp een halve limoen uit. Voeg daarna de sambal, 1 eetlepel miso en een scheut olijfolie toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Roer door en giet over de aardappels als de gaar zijn. Wanneer de bloemkool gaar is, knijp je de halve limoen erover uit. Serveer direct.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !