• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Gepofte rode bieten
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Sanne Vogel en The Bastard

Biologische bieten vers van het land en eetbare bloemen uit eigen tuin. Sanne Vogel maakt haar favoriete gerecht van The Bastard, gepofte bieten met een dille mierikswortel saus. Benieuwd naar de video van Sanne? Kijk op ons Instagram-account.

Kooktijd: 45 |

Voorbereidingstijd: 10 |

Temperatuur: 200 graden

Wat heb je nodig?

3 (biologische) bieten

1 bol knoflook

Aluminiumfolie

Olijfolie

Peper en zout

1 groene peper

1 bakje verse dille

3 eetlepels vegan yoghurt

1 eetlepel vegan mayonaise

Halve citroen

1 theelepel mierikswortel

1 eetlepel kappertjes

Bereidingswijze

Steek de Bastard aan met de One Minute Lighter en verwarm de BBQ naar een temperatuur van 200 graden direct. Was de bieten grondig, eventueel met een borstel om al het aarde eraf te halen. Maak ze daarna droog.

Leg 3 vellen aluminiumfolie op je werkblad om de bieten mee in te pakken. Leg de bieten op het aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en pak de bieten in. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, en pak ook ik met aluminiumfolie. Leg de bieten en de knoflook op The Bastard voor ongeveer 40 minuten. Check met een satéprikker of ze gaar zijn.

Leg de groene peper op The Bastard, en gaar deze totdat hij een beetje zwart begint te worden. Haal de peper van de Bastard en laat afkoelen. Snijd de dille fijn en doe drie eetlepels van de vegan yoghurt in een kom. Knijp de citroen erboven uit en voeg de mierikswortel toe. Snijd de kappertjes en de groene peper fijn en voeg dit ook toe aan de saus, breng op smaak met peper en zout. Haal de knoflook van de Bastard en knijp de knoflooktenen eruit, snijd fijn en voeg toe aan de saus.

Snijd de bieten in de lengte door, verdeel wat saus op het bord. Leg die bieten erop, en verdeel nog wat saus over de bieten en garneer eventueel met wat dille of eetbare bloemen.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Susan Aretz is een culinaire duizendpoot en kookboekauteur en heeft al meerdere borrelboeken op haar naam staan. Binnenkort komt ook haar eerste BBQ boek uit! Sinds 2015 heeft Susan al een Bastard in haar tuin staan en sindsdien gaat hij elke week wel één keer aan. Susan deelt een van haar favoriete borrelrecepten van The...
Sanne Vogel wel bekend als Nederlandse filmactrice, schrijfster en theaterregisseur maakt haar favoriete miso bloemkool van The Bastard met gepofte aardappels. Maar wat is miso? Miso ook wel misopasta is een Japanse gefermenteerde sojabonenpasta die veel wordt gebuikt in de Japanse keuken. En waar gebruik je miso voor? Miso wordt voornamelijk gebruik om soepen, sauzen...
Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt...
Kijk jij ook altijd uit naar het moment dat de kaasplank op tafel komt? Haal je Cold Smoke Generator en rookmot dan maar uit de kast! Wist je dat je kaas heel goed koud kunt roken op The Bastard? Neem wel een kaas die niet te zacht is. Voor dit recept rook je oude ricotta’s...