• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Gepofte rode bieten
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Sanne Vogel en The Bastard

Biologische bieten vers van het land en eetbare bloemen uit eigen tuin. Sanne Vogel maakt haar favoriete gerecht van The Bastard, gepofte bieten met een dille mierikswortel saus. Benieuwd naar de video van Sanne? Kijk op ons Instagram-account.

Kooktijd: 45 |

Voorbereidingstijd: 10 |

Temperatuur: 200 graden

Wat heb je nodig?

3 (biologische) bieten

1 bol knoflook

Aluminiumfolie

Olijfolie

Peper en zout

1 groene peper

1 bakje verse dille

3 eetlepels vegan yoghurt

1 eetlepel vegan mayonaise

Halve citroen

1 theelepel mierikswortel

1 eetlepel kappertjes

Gepofte bieten van Sanne Vogel

Bereidingswijze

Steek de Bastard aan met de One Minute Lighter en verwarm de BBQ naar een temperatuur van 200 graden direct. Was de bieten grondig, eventueel met een borstel om al het aarde eraf te halen. Maak ze daarna droog.

Leg 3 vellen aluminiumfolie op je werkblad om de bieten mee in te pakken. Leg de bieten op het aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en pak de bieten in. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, en pak ook ik met aluminiumfolie. Leg de bieten en de knoflook op The Bastard voor ongeveer 40 minuten. Check met een satéprikker of ze gaar zijn.

Leg de groene peper op The Bastard, en gaar deze totdat hij een beetje zwart begint te worden. Haal de peper van de Bastard en laat afkoelen. Snijd de dille fijn en doe drie eetlepels van de vegan yoghurt in een kom. Knijp de citroen erboven uit en voeg de mierikswortel toe. Snijd de kappertjes en de groene peper fijn en voeg dit ook toe aan de saus, breng op smaak met peper en zout. Haal de knoflook van de Bastard en knijp de knoflooktenen eruit, snijd fijn en voeg toe aan de saus.

Snijd de bieten in de lengte door, verdeel wat saus op het bord. Leg die bieten erop, en verdeel nog wat saus over de bieten en garneer eventueel met wat dille of eetbare bloemen.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !