• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Linzenstoof met bloemkool
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 6
Sanne Vogel en The Bastard

Dit is één van de lievelingsgerechten van de 3-jarige dochter van Sanne Vogel: Rode Linzenstoof met Bloemkool van de BBQ. Dit BBQ-recept bestaat naast de linzen eigenlijk voornamelijk uit groente. Zo gaat er in dit recept zoete aardappel en bloemkool, maar je kunt de bloemkool ook heel goed vervangen door pompoen. Wat deze stoof zo lekker maakt zijn de Vadouvan kruiden: een kruidenmix uit India met ontzettend veel smaak.

Sanne maakt dit recept graag voor haar kinderen. Zelf vindt ze de stoof op zijn lekkerst met een beetje zout en sambal, maar voor haar kinderen laat ze dit juist weg om de linzenstoof iets milder van smaak te maken. Zo kun je dit recept dus eenvoudig aanpassen naar eigen smaak!

Ga je voor de zout en de sambal, zorg er dan voor dat je deze al toevoegt tijdens het koken. Dan worden de smaken namelijk nog beter opgenomen door de andere ingrediënten. Door de rode linzen in dit gerecht is het eigenlijk niet nodig om er nog extra rijst of aardappels bij te serveren. Wat wel erg lekker is, is om deze stoof van de BBQ te serveren met naanbrood of stokbrood. Nog meer inspiratie nodig? Sanne Vogel heeft ook een eigen kookboek gemaakt ‘De vier seizoenen van Vogel’ waarin de lekkerste vegan recepten staan.

Dit gerecht kun je in de Dutch Oven Large van The Bastard klaarmaken. Doordat de Dutch Oven compleet van gietijzer gemaakt is, wordt de pan ontzettend warm. Draag dus altijd The Bastard Fiber Thermo BBQ Gloves wanneer je de pan van het vuur haalt.

Kooktijd: +/- 45 min |

Voorbereidingstijd: 15 min |

Temperatuur: 180 graden direct

Wat heb je nodig?

½ bloemkool

2 winterpenen

1 prei

1 zoete aardappel

2 cm verse gember

1 witte ui

2 tenen knoflook

200 gram rode linzen

3 eetlepels vadouvan kruiden

1 blik tomatenblokjes

1 blik kokosmelk

1 limoen

*Optioneel sambal en zout als je dit gerecht niet voor kinderen maakt

Linzenstoof van de BBQ voor kinderen

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 180 graden direct.

Snijd de halve bloemkool in kleine roosjes, de prei in ringen, de winterpenen in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in stukjes. Schil de gember en snijd heel fijn, net als de ui en knoflook.

Was de grote groentes samen met de linzen. Zet een grote Dutch Oven op de Bastard en laat op temperatuur komen. Wanneer de Dutch Oven is opgewarmd giet je er een flinke scheut olijfolie in samen met de ui en bak de ui glazig. Voeg daarna de gesneden, bloemkool, winterpeen, prei, zoete aardappel, knoflook en gember toe en roer goed door. Sanne maakte dit recept voor haar kinderen zonder zout, als je het recept niet voor kinderen maakt is dit het moment om een beetje zout toe te voegen.

Voeg daarna het laurierblad toe, de gewassen rode linzen, het blik met tomatenblokjes en het blik met kokosmelk en roer goed door. Voor de volwassen versie voeg je nu twee eetlepels sambal toe. Laat dit lekker pruttelen en inkoken en roer af en toe. Laat het voor minimaal 30 minuten pruttelen, totdat de rode linzen gaar zijn.

Serveer met naanbrood of stokbrood.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !