• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Zucchini Pops
Soort gerecht: Vegetarisch

Sommige mensen kunnen een koel-vriescombinatie aan een eskimo verkopen. Als je groente als snoep weg kunt zetten, ligt de wereld voor je open. Dus met dit recept voor baby courgette lolly’s, heb je overal een voet tussen de deur. Deze baby’s zijn knapperig, fris en zacht met een pittig zoet glazuurtje. Nu met nieuwe-vrienden-garantie.

Kooktijd: 120 |

Voorbereidingstijd: 15 |

Temperatuur: 220° indirect

Wat heb je nodig?

– 8 baby courgettes – 2 biologische citroenen – 2 eetlepels oregano – 1 eetlepel gedroogde chiliflakes – 2 eetlepels honing – 4 eetlepels olijfolie – Versgemalen peper

Bereidingswijze

Haal kop en kont van de courgettes en snijd ze in 3 gelijke delen. Rasp van de citroenschil alleen het geel. Maak een sticky marinade van de rasp, citroensap en alle andere ingrediënten. Week de satéprikkers in water als ze van hout zijn. Je snapt wel waarom. Doe de courgettestukken in een kom en doe daar de helft van de marinade bij. Bewaar de andere helft als dressing. Marineer, hoe gek het ook klinkt, de babystukjes tenminste 2 uur, langer is natuurlijk ook goed. Rijg daarna ieder stuk baby courgette op een satéprikker. Hot lolly Leg de gemarineerde spiesjes in slagorde op de hete grill. Draai ze regelmatig, je wilt geen zwarte lolly. De courgette mag nog beetgaar zijn. Dip voor serveren de courgette lolly’s nog een keer in de dressing. Geef toe dat je dit nodig hebt in je leven!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !