• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
  • Mixtapes
Tarte Tatin
Soort gerecht: Dessert
Aantal personen: 4
Sanne Vogel en The Bastard

André Gerrits wel bekend van restaurant ‘t Amsterdammertje en Bistrotel ‘t Amsterdammtje heeft in zijn keuken en op het terras een aantal Bastards staan. Hij maakt van de Bastard de lekkerste gerechten waaronder de klassieke Franse Tarte Tatin. Deze maakte hij vroeger als bij Gorden Ramsay in de keuken, waar hij heeft gewerkt. Want waarom zou je geen taart bakken van de BBQ?

Kooktijd: 45 |

Voorbereidingstijd: 15 |

Temperatuur: 200

Wat heb je nodig?

3 st fuji / pink lady appels

50 gr kristalsuiker

50 gr roomboter

1 plak bladerdeeg (iets groter dan het pannetje)

1 gietijzeren pan (20 cm diameter)

tarte tatin

Bereidingswijze

Verwarm de Bastard naar een temperatuur van 200 graden indirect. Schil de appels en snijd er partjes van. Snijd een van de appels doormidden, want deze halve appel gebruik je als het middelpunt van de tarte tatin.  Zet nu de gietijzeren pan op de Bastard en doe hier de suiker in. Maak een mooie donkere karamel en voeg de appels toe. Leg de halve appel in het midden van de pan en leg de kleine partjes hier omheen.

Karamelliseer de appels aan 2 kanten en voeg de boter toe, en laat deze smelten. Voor het bladerdeeg steek je 1 hele ronde plak uit die net iets groter is dan de gietijzeren pan. Vervolgens rol je het deeg 1 cm van buiten naar binnen op en prik je gaatjes in het deeg. (dan souffleert het deeg niet teveel op de appels) Dek de appels nu af met het bladerdeeg. Doe nu de Bastard dicht en laat de tarte tatin garen tot het deeg mooi goudbruin is.

Als het deeg mooi goudbruin is geworden haal je de tarte tatin van de Bastard. Neem een rekje met daaronder een plaat zodat je de tarte tatin gemakkelijk kunt draaien en de hete karamel kunt opvangen met de plaat. Als je de tarte tatin hebt omgedraaid, leg je de appels dan nog even netjes met een vork of pincet en laat de tarte tatin iets afkoelen. Daarna kun je de tarte ta tain snijden en lekker gaan opeten, erg lekker met een bol kaneel ijs.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Weelderig gesmolten kaas, wat knoflook en rozemarijn en goddelijke honing. Al sinds de eerste workshops die we met The Bastard gaven, staat dit recept op het programma en het gaat nooit vervelen. Het werkt ook perfect met een heleboel andere zachte kaasjes, dus keep on dreaming.
We staan klaar om jouw smaakpapillen te veroveren met een onverschrokken recept: de Tarte Normande. Deze Franse klassieker combineert een robuuste korst, romige vulling en sappige appels, en niemand minder dan Susan Aretz zal je laten zien hoe je deze traktatie perfect klaarmaakt op de BBQ. Een taart bakken met je Bastard? Ja, natuurlijk! Susan...
Gegrilde rum & chili ananas met honing-limoenmascarpone is een explosie van smaken die je smaakpapillen zal laten trillen van genot. Het is de perfecte mix van zoet, pittig en zuur, en zal je doen verlangen naar meer. Dit dessert is niet voor watjes, maar voor degenen die durven te genieten van een avontuurlijk en uitdagend...

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !