• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Tarte Tatin
Soort gerecht: Dessert
Aantal personen: 4
Sanne Vogel en The Bastard

André Gerrits wel bekend van restaurant ‘t Amsterdammertje en Bistrotel ‘t Amsterdammtje heeft in zijn keuken en op het terras een aantal Bastards staan. Hij maakt van de Bastard de lekkerste gerechten waaronder de klassieke Franse Tarte Tatin. Deze maakte hij vroeger als bij Gorden Ramsay in de keuken, waar hij heeft gewerkt. Want waarom zou je geen taart bakken van de BBQ?

Tarte Tatin is een heerlijk Frans gebak, oorspronkelijk gemaakt in het hart van de Loire-vallei. Het is een omgekeerde taart waarbij sappige appels in karamel worden gekarameliseerd op de bodem van een taartvorm, bedekt met een knapperig laagje boterdeeg en vervolgens in de oven, of in dit geval bbq, wordt gebakken. Na het bakken wordt de taart omgekeerd, waardoor de karamelachtige appels bovenop komen te liggen, bedekt met een goudbruine korst van boterdeeg. Het resultaat is een verrukkelijke traktatie die zowel zoet als hartig is, perfect om te serveren als dessert of bij de koffie.

Denk naast al het heerlijke eten natuurlijk ook aan veiligheid. Onze The Bastard Apron beschermt jou tegen vlekken en spetters en is ook nog eens super stylish. Een win-win toch? De Fiber Thermo BBQ Gloves zijn ook zeker niet onbelangrijk. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een RVS rooster mee uit jouw Bastard.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 45 |

Voorbereidingstijd: 15 |

Temperatuur: 200°C

Wat heb je nodig?

3 st fuji / pink lady appels

50 gr kristalsuiker

50 gr roomboter

1 plak bladerdeeg (iets groter dan het pannetje)

1 gietijzeren pan (20 cm diameter)

tarte tatin

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Verwarm de Bastard naar een temperatuur van 200 graden indirect. Schil de appels en snijd er partjes van. Snijd een van de appels doormidden, want deze halve appel gebruik je als het middelpunt van de tarte tatin.  Zet nu de gietijzeren pan op de Bastard en doe hier de suiker in. Maak een mooie donkere karamel en voeg de appels toe. Leg de halve appel in het midden van de pan en leg de kleine partjes hier omheen.

Karamelliseer de appels aan 2 kanten en voeg de boter toe, en laat deze smelten. Voor het bladerdeeg steek je 1 hele ronde plak uit die net iets groter is dan de gietijzeren pan. Vervolgens rol je het deeg 1 cm van buiten naar binnen op en prik je gaatjes in het deeg. (dan souffleert het deeg niet teveel op de appels) Dek de appels nu af met het bladerdeeg. Doe nu de Bastard dicht en laat de tarte tatin garen tot het deeg mooi goudbruin is.

Als het deeg mooi goudbruin is geworden haal je de tarte tatin van de Bastard. Neem een rekje met daaronder een plaat zodat je de tarte tatin gemakkelijk kunt draaien en de hete karamel kunt opvangen met de plaat. Als je de tarte tatin hebt omgedraaid, leg je de appels dan nog even netjes met een vork of pincet en laat de tarte tatin iets afkoelen. Daarna kun je de tarte ta tain snijden en lekker gaan opeten, erg lekker met een bol kaneel ijs.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !