• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Spring Rolls
Soort gerecht: Vegetarisch

Lentekriebels, fluitende vogels, rokjesdag. Kortom, spring rolls. En als de lente in vol ornaat over ons uitrolt past er een vrolijk hapje bij: spring rolls. De vrolijke Vietnamese bite is super populair. Het wordt gemaakt van rijstvellen geweekt in water die je vervolgens kunt vullen met alles wat jij lekker vindt. Dit keer een mix van sappige mango en kruidige garnalen.

Wat heb je nodig?

Garnalen Boter Kruiden Knoflook Witte wijn Citroen Rijstpapier Mango (gesneden) Avocado (gesneden)

Bereidingswijze

Maak de garnalen schoon. Het kopje er dus af en vergeet het darmpje niet. Nu kan je zelf een smeuïge kruidenboter maken. Maak het niet te ingewikkeld. Gewoon wat roomboter en kruiden, zoals bijvoorbeeld peterselie. Doe eens gek, maar vergeet vooral de knoflook niet. Zet een gietijzeren pan direct op het rooster. Smelt de boter. Voordat de boter bruin wordt de garnalen in de pan en snel keren. Blus af zodra de garnalen lichtroze kleuren met de witte wij. Doe voorzichtig, pas op voor vlammen. Of maak er een showtje van. Week een vel rijstpapier voor 8 tellen in lauw water en leg op een vochtige doek. Leg de gesneden garnalen met de mango en avocado in het rijstpapier en rol / vouw dicht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt...
Kijk jij ook altijd uit naar het moment dat de kaasplank op tafel komt? Haal je Cold Smoke Generator en rookmot dan maar uit de kast! Wist je dat je kaas heel goed koud kunt roken op The Bastard? Neem wel een kaas die niet te zacht is. Voor dit recept rook je oude ricotta’s...