• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Spring Rolls
Soort gerecht: Vegetarisch

Lentekriebels, fluitende vogels, rokjesdag. Kortom, spring rolls. En als de lente in vol ornaat over ons uitrolt past er een vrolijk hapje bij: spring rolls. De vrolijke Vietnamese bite is super populair. Het wordt gemaakt van rijstvellen geweekt in water die je vervolgens kunt vullen met alles wat jij lekker vindt. Dit keer een mix van sappige mango en kruidige garnalen.

Kooktijd: 10 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: Stook The Bastard op tot 150 graden. Je gebruikt een gietijzeren pan die je direct op het rooster kan zetten.

Wat heb je nodig?

Garnalen Boter Kruiden Knoflook Witte wijn Citroen Rijstpapier Mango (gesneden) Avocado (gesneden)

Bereidingswijze

Maak de garnalen schoon. Het kopje er dus af en vergeet het darmpje niet. Nu kan je zelf een smeuïge kruidenboter maken. Maak het niet te ingewikkeld. Gewoon wat roomboter en kruiden, zoals bijvoorbeeld peterselie. Doe eens gek, maar vergeet vooral de knoflook niet. Zet een gietijzeren pan direct op het rooster. Smelt de boter. Voordat de boter bruin wordt de garnalen in de pan en snel keren. Blus af zodra de garnalen lichtroze kleuren met de witte wij. Doe voorzichtig, pas op voor vlammen. Of maak er een showtje van. Week een vel rijstpapier voor 8 tellen in lauw water en leg op een vochtige doek. Leg de gesneden garnalen met de mango en avocado in het rijstpapier en rol / vouw dicht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Dit is één van de lievelingsgerechten van de 3-jarige dochter van Sanne Vogel: Rode Linzenstoof met Bloemkool van de BBQ. Dit BBQ-recept bestaat naast de linzen eigenlijk voornamelijk uit groente. Zo gaat er in dit recept zoete aardappel en bloemkool, maar je kunt de bloemkool ook heel goed vervangen door pompoen. Wat deze stoof zo...
Op zoek naar een bijgerecht dat je bij je favoriete BBQ-recept kunt eten? Dan ben je op het goede adres met dit recept voor Golden Kimchi. Voor de verandering hoef je dit gerechtje niet klaar te maken op de BBQ, maar het is wel onwijs lekker. Het recept en de foto komen uit het kookboek...
Cashew-ricotta op een crostini. Alleen dat al is een feesthapje van heb ik jou daar. Om er een compleet mindblowing recept van te maken komen er op de crostini een heerlijk smokey topping! Een heerlijk en redelijk makkelijk recept perfect voor de kerstdagen van Eva Postumus de Boer uit haar Speciale uitgave “Kerst”. Uit de...