• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Spring Rolls
Soort gerecht: Vegetarisch

Lentekriebels, fluitende vogels, rokjesdag. Kortom, spring rolls. En als de lente in vol ornaat over ons uitrolt past er een vrolijk hapje bij: spring rolls. De vrolijke Vietnamese bite is super populair. Het wordt gemaakt van rijstvellen geweekt in water die je vervolgens kunt vullen met alles wat jij lekker vindt. Dit keer een mix van sappige mango en kruidige garnalen.

Kooktijd: 10 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: Stook The Bastard op tot 150 graden. Je gebruikt een gietijzeren pan die je direct op het rooster kan zetten.

Wat heb je nodig?

Garnalen Boter Kruiden Knoflook Witte wijn Citroen Rijstpapier Mango (gesneden) Avocado (gesneden)

Bereidingswijze

Maak de garnalen schoon. Het kopje er dus af en vergeet het darmpje niet. Nu kan je zelf een smeuïge kruidenboter maken. Maak het niet te ingewikkeld. Gewoon wat roomboter en kruiden, zoals bijvoorbeeld peterselie. Doe eens gek, maar vergeet vooral de knoflook niet. Zet een gietijzeren pan direct op het rooster. Smelt de boter. Voordat de boter bruin wordt de garnalen in de pan en snel keren. Blus af zodra de garnalen lichtroze kleuren met de witte wij. Doe voorzichtig, pas op voor vlammen. Of maak er een showtje van. Week een vel rijstpapier voor 8 tellen in lauw water en leg op een vochtige doek. Leg de gesneden garnalen met de mango en avocado in het rijstpapier en rol / vouw dicht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Susan Aretz is een culinaire duizendpoot en kookboekauteur en heeft al meerdere borrelboeken op haar naam staan. Binnenkort komt ook haar eerste BBQ boek uit! Sinds 2015 heeft Susan al een Bastard in haar tuin staan en sindsdien gaat hij elke week wel één keer aan. Susan deelt een van haar favoriete borrelrecepten van The...
Sanne Vogel wel bekend als Nederlandse filmactrice, schrijfster en theaterregisseur maakt haar favoriete miso bloemkool van The Bastard met gepofte aardappels. Maar wat is miso? Miso ook wel misopasta is een Japanse gefermenteerde sojabonenpasta die veel wordt gebuikt in de Japanse keuken. En waar gebruik je miso voor? Miso wordt voornamelijk gebruik om soepen, sauzen...
Biologische bieten vers van het land en eetbare bloemen uit eigen tuin. Sanne Vogel maakt haar favoriete gerecht van The Bastard, gepofte bieten met een dille mierikswortel saus. Benieuwd naar de video van Sanne? Kijk op ons Instagram-account.
Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt...