• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Pizza Quatro Formagi
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 6 tot 8

Dat moment dat je een stukje pizza pakt en dan van die lekkere gesmolten kaasslierten krijgt; dat wil je toch? Maar hoe maak je nou op een makkelijke manier de perfecte pizzabodem? Met dit recept kan het eigenlijk niet missen. Maak het deeg, laat het 3 uur rijzen, beleg met tomatensaus en een hoop kaas. Bak de pizza met de Bastard Pizza Rotisserie, door de de deur van de Pizza Rotisserie blijft de dome gesloten waardoor je meer warmte vasthoudt.

Tip voor een knapperige bodem: bak de pizzabodem zonder saus een paar minuten voor op de Bastard. Beleg daarna met de saus en kazen en bak weer een aantal minuten.

Kooktijd: 10 |

Voorbereidingstijd: 3 |

Temperatuur: 250 graden

Wat heb je nodig?

10 gram zout

600 ml lauwwarm water

1 kg bloem (Tipo 00)

5 gram gedroogd instant gist

10 ml olijfolie

400 gram diverse kaas soorten (naar eigen smaak)

500 ml passata

Bereidingswijze

Los het zout op in het water.

Maak een ring van de bloem en voeg ongeveer de helft van het water toe en meng met de bloem.

Voeg het gist, het overige water en de olijfolie toe en meng tot er een deeg ontstaat en kneed tot een gladde massa. (ongeveer 10 minuten).

Laat het deeg 30 min tot 2 uur rijzen onder een vochtige keukendoek. (op een temperatuur van rond de 20°C)

Portioneer het deeg in gelijke stukken en bol ze op en laat nogmaals  min. 30 min a 1 uur rijzen.

Verwarm je Bastard met pizzasteen rotisserie naar 250°C indirect.

Je kunt nu de bodems gaan uitrollen.

Rasp verschillende soorten kaas naar wens of brokkel stukken kaas (Gorgonzolla).

Leg de bodem op je pizzaschep en smeer er de tomatensaus gelijkmatig op, strooi en brokkel de kaas soorten er overheen.

Verwarm je pizza/rotisserie naar 250°C (met je plate setter/hitteschild eronder) en bak je pizza tot deze mooi goudbruin is.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Susan Aretz is een culinaire duizendpoot en kookboekauteur en heeft al meerdere borrelboeken op haar naam staan. Binnenkort komt ook haar eerste BBQ boek uit! Sinds 2015 heeft Susan al een Bastard in haar tuin staan en sindsdien gaat hij elke week wel één keer aan. Susan deelt een van haar favoriete borrelrecepten van The...
Sanne Vogel wel bekend als Nederlandse filmactrice, schrijfster en theaterregisseur maakt haar favoriete miso bloemkool van The Bastard met gepofte aardappels. Maar wat is miso? Miso ook wel misopasta is een Japanse gefermenteerde sojabonenpasta die veel wordt gebuikt in de Japanse keuken. En waar gebruik je miso voor? Miso wordt voornamelijk gebruik om soepen, sauzen...
Biologische bieten vers van het land en eetbare bloemen uit eigen tuin. Sanne Vogel maakt haar favoriete gerecht van The Bastard, gepofte bieten met een dille mierikswortel saus. Benieuwd naar de video van Sanne? Kijk op ons Instagram-account.
Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt...