• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Pineapple Party Pie
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4

Met deze ijstaart ga je indruk maken! Na het nuttigen van dat enorme stuk vlees van zojuist is dit een welkome, frisse afsluiter. De zoete, rokerige ananas is gewoon onweerstaanbaar.

Voorbereidingstijd: 300 |

Temperatuur: Steek de Bastard aan tot 120 graden, direct.

Wat heb je nodig?

2 ananassen 250 g roomkaas 50 g suiker sap en geraspte schil van 1 onbespoten limoen 1 rijpe mango, geschild en zonder pit 20 grote aardbeien Verder nodig keukenmachine cakeblik plasticfolie

Bereidingswijze

Snijd beide ananassen van bovenaf doormidden en verwijder het harde middenstuk van de ananas: het hart is namelijk niet zo lekker. Leg de vier helften op het rooster van The Bastard en laat ten minste 2 uur op lage temperatuur garen. Haal de ananas van The Bastard en snijd de schil eraf. Snijd de ananashelften, als deze zijn afgekoeld, in zo dun en recht mogelijke plakken. Bewaar de mislukte stukjes of eet ze gelijk op. Meng de roomkaas met suiker, limoensap en -rasp en de mango in een keukenmachine tot een glad geheel. Maak de aardbeien schoon, pluk het kroontje eraf en snijd ze in mooie, dunne plakken, net als de ananas. Bekleed een cakeblik met plasticfolie, laat dit ruim over de randen uitsteken zodat je er straks een stevig pakketje van kunt maken. Begin met een laag ananas, dan het mango-mengsel en tot slot een laag aardbeien. De eerste laag wordt straks de bovenkant, dus zorg ervoor dat deze helemaal sluitend is. Herhaal dit tot je aan de rand van de vorm bent en sluit af met ananas. Pak goed in met de plasticfolie, zodat je een mooi gevormd pakketje hebt. Leg het 3 uur (maar liefst een nacht) in de vriezer en plaats er wat gewicht op (bijvoorbeeld een pak melk). Dit is om het overtollig vocht uit de ijstaart te krijgen; hoe minder vocht, hoe makkelijker het straks snijdt. Giet, zodra de ijstaart helemaal bevroren is, het overtollig sap af, zet een bord of snijplank op het cakeblik en draai snel om. Snijd met een scherp mes de oneffen randjes er af en serveer de ijstaart in plakken.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !