• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Pbj – Plant Based Jerky
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4

Aubergine is de kip van de groenteafdeling. Van zichzelf heeft het niet veel smaak, maar het is briljant in smaken opzuigen. Het combineert met bijna alles, maar het is vooral de textuur die aubergine zo lekker maakt. Bijna de gehele oppervlakte kun je krokant bakken en de binnenkant heeft een stevige bite. Gegrilde aubergine gaat perfect met het rokerige en scherpe van een jerky sauce. Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die hun neus ophalen voor dit multi-talent.

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: 200 °C, indirect

Wat heb je nodig?

3 aubergines Jerky Sauce 2 bosuitjes 4 tenen knoflook 4 eetlepels honing Sap en rasp van een limoen 3 Scotch Bonnet pepers (of rode peper) 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat 1 1/2 cm verse gember 1 theelepel piment (tussen de kruiden) 1 theelepel kaneel 1 theelepel korianderpoeder 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel tijmblaadjes 1 theelepel zwarte peper 2 eetlepels sojasaus – 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Prep The joy of jerky sauce Snijd de bosui grof en doe het samen met de waslijst aan overige ingrediënten in een keukenmachine. Blend het tot een mooie, spiegelgladde saus. Snijd de aubergines in 5 plakken per aubergine. Bestrijk de plakken aubergine royaal met de saus en laat het even intrekken. The grill of a lifetime Grill de plakken aubergine aan beide kanten tot je een mooie krokante buiten- kant hebt. De honing in de marinade kan ervoor zorgen dat de aubergine snel zwart wordt. Wees dit voor om je reputatie geen onnodige schade toe te brengen. Tips: de aubergine kan ook in grove stukken op een satéprikker. Ook een idee: meng de overgebleven marinade met je favoriete BBQ-saus voor extra gekruide grilled jerky.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !