• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Not So Macho Nachos
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4

OK mensen, het is aan ons om de neergaande trend op de wereldranglijst voor gendergelijkheid te counteren. Wij zijn voorstander van meer vrouwen op belangrijke posities. Als CEO, COO, CFO of als Chief Roasting Officer. Dat vraagt ook een andere benadering van sommige van onze gerechten, maar alles voor gerechtigheid en een stijgende lijn richting de top 10. Maak ons gek met deze bloemkool nachos.

Voorbereidingstijd: 40 |

Temperatuur: 220° C, direct

Wat heb je nodig?

1 bloemkool Zak tortilla chips naturel 200 gr Blik zwarte bonen spread La Morena 440 gr 1 zak geraspte cheddar 150gr 4 tenen knoflook 1 jalapeño peper 2 roma tomaten 1 rode ui 1 eetlepel verse koriander Guacamole ca. 40 gr per persoon 1/2 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder 2 eetlepels olijfolie Peper Zout

Bereidingswijze

Prep Hakken uit, sneakers aan. We gaan los: snijd de bloemkool in lieve kleine roosjes, de roma tomaten in blokjes, de knoflook in fijne stukjes en de rode ui in gezellige miniblokjes. De jalapeño peper mag in dunne plakjes en de koriander fijngehakt. Let’s burn inequality Verwarm je BBQ met het vuur der gelijkheid naar 200, nee doe maar gelijk 220 °C, dat zal ze leren. Gebruik een grote ovenschaal of gietijzeren pan om een statement te maken en vet deze in met een klein beetje olijfolie. Spreid de bloemkool en knoflook over de bodem van de ovenschaal, hierover mag de komijn, chili- en paprikapoeder gestrooid worden. Toon die boomers wie de baas is en plaats de schaal zelfverzekerd in de BBQ. Laat deze ongeveer 10-15 minuten bakken tot de bloemkool goudkleurig is. Leg tortillachips over de bloemkool, gevolgd door de zwarte bonenpasta en daarover de cheddar. Bak dit ongeveer 6-8 minuten tot de kaas helemaal gesmolten is. Verdeel en heers vlak voor het serveren de tomaten, jalapeño, rode ui, koriander en guacamole over de schaal. Klaar! Een lekker gezonde nacho schotel. En een welverdiende plek tussen de old boys.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !