• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Kusters BBQ Celeriac
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4 personen

Het geheim van dit verrukkelijke groentegerecht? Simpel maar true: 24 uur lang pekelen van de knol in zout water. Top de gebarbecuede knolselderij af met wat Amsterdamse uienketchup die Luc in samenwerking met Kesbeke creëerde. Try This Salty Boy!

Wat heb je nodig?

 • 175 gram zeezout
 • 1 knolselderij
 • Amsterdamse uienketchup van Kesbeke

Bereidingswijze

Vermeng 5 liter water met 175 gram zeezout en zorg dat de knolselderij volledig onder staat (bijvoorbeeld in een emmer). Pekel de knolselderij 24 uur in het zoute water.

Haal de knolselderij uit de pekel en leg deze in The Basterd wanneer deze niet meer te heet is. Draai de knolselderij voortdurend gedurende 1½ tot 2 uur (afhankelijk van de hitte.)

De knol mag overgaar zijn maar niet zwart! (Prik met een naald om te voelen of de selderijknol gaar is.)

Wanneer de knol gaar is haal je hem van de barbecue en dan laat je hem ingepakt in aluminiumfolie nog een half uurtje rusten.

Schil de knol, snijd er plakken van en schep er een flinke dot Amsterdamse uienketchup op. (Garneer eventueel met krokante uitgebakken uitjes.)

Tip: Leg na het barbecuen, wanneer deze nog heet is een hele knolselderij in The Bastard en laat deze de hele nacht erin liggen. Zo heb je de dag erna een basis voor een heerlijk groentegerecht!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt...
Kijk jij ook altijd uit naar het moment dat de kaasplank op tafel komt? Haal je Cold Smoke Generator en rookmot dan maar uit de kast! Wist je dat je kaas heel goed koud kunt roken op The Bastard? Neem wel een kaas die niet te zacht is. Voor dit recept rook je oude ricotta’s...