• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Flintstone Veggies
Soort gerecht: Vegetarisch

Onder de façade van de moderne mens schuilt heus nog wel een oermens. Die moet ook gevoed worden en dat doe je niet met iPhones, Facebook of een elektrische pick-up, hoe unbreakable ook. Je reptielenbrein voed je met VUUR! Dus pak je vuurstenen, laat die kolen rood gloeien en kook als de eerste mens. De ingrediënten in dit recept zijn suggesties en kunnen elk afzonderlijk gebruikt worden. Survival of the fittest leert ons wel wat overleeft.

Kooktijd: 10 |

Voorbereidingstijd: 90 |

Temperatuur: 200 °C, direct

Wat heb je nodig?

Uien * Rode bieten * Knolselderij * Zoete aardappel * Knoflook * Pompoen * Tomaten * Paprika’s * 1 pakje boter Peper Zout * Aantallen afhankelijk van wat de jacht heeft opgeleverd.

Bereidingswijze

Prep Steek de BBQ aan en laat je kolen goed heet worden. Een rode gloed … is goed. Ditch je roosters en je pannen. Dit is de bekende caveman style, die ook prima gaat met ribeye. Maar helaas heb je die niet gevangen. Kies de hardste en grootste groentes: uien, rode bieten, knolselderij, zoete aardappel en de pompoen. Leg die ongeveer 1,5 uur tussen de kolen. Tomaten en paprika’s hebben aan zo’n 25 minuten genoeg. Haal met een lange BBQ-tang de groentes uit de houtskool. Trek voorzichtig de geblakerde vellen van de groente. Maak waar nodig de groentes verder schoon en snijd ze in stukken. Leg nog een bolletje knoflook tussen de kolen. Cheat toch een pannetje uit de schuur, smelt de boter erin en knijp de zachte knoflooktenen er in uit. Besprenkel je oerrrrrrrgroente met de boter, peper en wat zout.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !