• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Aubergine rolls
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4

Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt maken.

Benieuwd naar de video van dit recept? Kijk dan op ons Instagram-account.

Kooktijd: 10 minuten |

Voorbereidingstijd: 25 |

Wat heb je nodig?

2  aubergines

1 teentje knoflook

200 ml olijfolie

Sojasaus

Peper

Zout

Geroosterde aubergines van The Bastard

Bereidingswijze

Schil de aubergines met een dunschiller. Snijd er dunne plakken van in de lengte (ongeveer een halve centimeter dikte) Bestrooi deze plakken met zout om de bittere smaak eruit te laten trekken, en laat 15 minuten intrekken. Was het zout er vervolgens grondig onder de kraan vanaf met koud water.

Terwijl je wacht op het intrekken van het zout, rasp je de verse knoflook en doe je dit in de olijfolie (of met een knoflookpers uitpersen is natuurlijk ook goed). Besprenkel de afgespoelde plakken aubergine met deze knoflookolie. Grill ze op De Bastard tot deze gaar zijn, lak de plakken aubergine tijdens het proces (terwijl ze nog op de BBQ liggen) met sojasaus met een kwastje.

Zodra de plakken aubergine gaar zijn, leg je de plakken ‘dakpansgewijs’ op elkaar en rol je ze op. Snijd er vervolgens ronde dikke plakken (soort tonnetjes) van.

Dresseer de aubergine in het midden van het bord, klein beetje peper erop en garneer verder naar smaak met bijvoorbeeld rucola, crème fraîche eetbare bloemetjes of gehakte nootjes.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Dit is één van de lievelingsgerechten van de 3-jarige dochter van Sanne Vogel: Rode Linzenstoof met Bloemkool van de BBQ. Dit BBQ-recept bestaat naast de linzen eigenlijk voornamelijk uit groente. Zo gaat er in dit recept zoete aardappel en bloemkool, maar je kunt de bloemkool ook heel goed vervangen door pompoen. Wat deze stoof zo...
Op zoek naar een bijgerecht dat je bij je favoriete BBQ-recept kunt eten? Dan ben je op het goede adres met dit recept voor Golden Kimchi. Voor de verandering hoef je dit gerechtje niet klaar te maken op de BBQ, maar het is wel onwijs lekker. Het recept en de foto komen uit het kookboek...
Cashew-ricotta op een crostini. Alleen dat al is een feesthapje van heb ik jou daar. Om er een compleet mindblowing recept van te maken komen er op de crostini een heerlijk smokey topping! Een heerlijk en redelijk makkelijk recept perfect voor de kerstdagen van Eva Postumus de Boer uit haar Speciale uitgave “Kerst”. Uit de...