• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
  • Mixtapes
Aubergine rolls
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4

Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt maken.

Benieuwd naar de video van dit recept? Kijk dan op ons Instagram-account.

Kooktijd: 10 minuten |

Voorbereidingstijd: 25 |

Wat heb je nodig?

2  aubergines

1 teentje knoflook

200 ml olijfolie

Sojasaus

Peper

Zout

Geroosterde aubergines van The Bastard

Bereidingswijze

Schil de aubergines met een dunschiller. Snijd er dunne plakken van in de lengte (ongeveer een halve centimeter dikte) Bestrooi deze plakken met zout om de bittere smaak eruit te laten trekken, en laat 15 minuten intrekken. Was het zout er vervolgens grondig onder de kraan vanaf met koud water.

Terwijl je wacht op het intrekken van het zout, rasp je de verse knoflook en doe je dit in de olijfolie (of met een knoflookpers uitpersen is natuurlijk ook goed). Besprenkel de afgespoelde plakken aubergine met deze knoflookolie. Grill ze op De Bastard tot deze gaar zijn, lak de plakken aubergine tijdens het proces (terwijl ze nog op de BBQ liggen) met sojasaus met een kwastje.

Zodra de plakken aubergine gaar zijn, leg je de plakken ‘dakpansgewijs’ op elkaar en rol je ze op. Snijd er vervolgens ronde dikke plakken (soort tonnetjes) van.

Dresseer de aubergine in het midden van het bord, klein beetje peper erop en garneer verder naar smaak met bijvoorbeeld rucola, crème fraîche eetbare bloemetjes of gehakte nootjes.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Fregola klinkt als een lekker kaasje voor bij de borrel. Maar dat is het zeker niet. Fregola is een Italiaans pastasoort, afkomstig uit Sardinië. Te vergelijken met couscous. In de verre uithoeken van Sardinië, werd deze culinaire schat geboren. Dit kleine, met de hand gerolde pastabolletje, met zijn unieke textuur en smaak, heeft generaties lang...
Stap binnen in de wereld van rokerige smaken en verrukkelijke texturen met dit buitengewone gerecht: Gerookte bieten tartaar, bereid op The Bastard door niemand minder dan de getalenteerde chef-kok Tobias Camman. Dit voorproefje van zijn culinaire kunsten is afkomstig uit zijn gloednieuwe kookboek, “Groen Voer,” dat op 17 oktober 2023 wordt gelanceerd. Deze smaakvolle creatie...
One egg is un oeuf, voor de ‘Franstalige’ leken onder ons. Ei speelt een onvervalst lekker rolletje in dit gerecht. Shakshuka is een van origine traditioneel Hebreeuws/Arabisch ontbijt, maar kan ook voor de lunch en zelfs voor het avondeten klaargemaakt worden. We spreken van een echte allrounder. In dit gerecht vind je de speciale invloeden van Oeuf...

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !