• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

De aubergines van Ronald Kunis
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4

Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt maken.

Benieuwd naar de video van dit recept? Kijk dan op ons Instagram-account.

Wat heb je nodig?

2  aubergines

1 teentje knoflook

200 ml olijfolie

Sojasaus

Peper

Zout

Bereidingswijze

Schil de aubergines met een dunschiller. Snijd er dunne plakken van in de lengte (ongeveer een halve centimeter dikte) Bestrooi deze plakken met zout om de bittere smaak eruit te laten trekken, en laat 15 minuten intrekken. Was het zout er vervolgens grondig onder de kraan vanaf met koud water.

Terwijl je wacht op het intrekken van het zout, rasp je de verse knoflook en doe je dit in de olijfolie (of met een knoflookpers uitpersen is natuurlijk ook goed). Besprenkel de afgespoelde plakken aubergine met deze knoflookolie. Grill ze op De Bastard tot deze gaar zijn, lak de plakken aubergine tijdens het proces (terwijl ze nog op de BBQ liggen) met sojasaus met een kwastje.

Zodra de plakken aubergine gaar zijn, leg je de plakken ‘dakpansgewijs’ op elkaar en rol je ze op. Snijd er vervolgens ronde dikke plakken (soort tonnetjes) van.

Dresseer de aubergine in het midden van het bord, klein beetje peper erop en garneer verder naar smaak met bijvoorbeeld rucola, crème fraîche eetbare bloemetjes of gehakte nootjes.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Kijk jij ook altijd uit naar het moment dat de kaasplank op tafel komt? Haal je Cold Smoke Generator en rookmot dan maar uit de kast! Wist je dat je kaas heel goed koud kunt roken op The Bastard? Neem wel een kaas die niet te zacht is. Voor dit recept rook je oude ricotta’s...
Dat moment dat je een stukje pizza pakt en dan van die lekkere gesmolten kaasslierten krijgt; dat wil je toch? Maar hoe maak je nou op een makkelijke manier de perfecte pizzabodem? Met dit recept kan het eigenlijk niet missen. Maak het deeg, laat het 3 uur rijzen, beleg met tomatensaus en een hoop kaas....