• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Caponata Siciliana
Soort gerecht: Vegetarisch

Welkom bij de schijnbare tegenstelling van een gekookte salade. Je ziet het geïrriteerde gesprek met je buurman al voor je. “Wat ik aan het doen ben? Dat zie je toch, ik maak een salade! Ja, op de BBQ. Nee, dat is niet gek. Het is een Caponata. Ca-po-na-ta. Weet je wat, kom straks maar even proeven.” En bats, voor je het weet zit die gast weer mee te peuzelen en soms wil je gewoon niet delen. In elk geval niet deze klassieker.

Kooktijd: 60 |

Voorbereidingstijd: 60 |

Temperatuur: 180°, direct

Wat heb je nodig?

– 6 kleine aubergines – 1 ui – 5 grote tomaten – 1 eetlepel kappertjes – 50 gr groene olijven – 3 selderijstengels – 4 eetlepels witte wijnazijn of balsamicoazijn – 1 eetlepel rietsuiker – Zout en peper – 2 eetlepels peterselie – 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

In tegenstelling tot alle vooroordelen over Sicilië, snijd je alleen de aubergine in stukken, van ca. 1 cm, die je ruim met zout bestrooit. Leg ze een uurtje in het vergiet, zodat het vocht eruit kan lopen. Dep ze ook nog even droog. Snijd de ui en de olijven. Hak de peterselie en snijd de selderijstengels in stukken van 3 cm. Verwijder de schil van de tomaat en snijd deze grof. Steek de BBQ aan en verhit deze tot 180 °C. Verwarm de gietijzeren pan goed voor. Bak daarin de aubergine met olijfolie totdat het lichtgekleurd is. Kijk schichtig over je schouder of de carabinieri in de buurt zijn en voeg dan presto de ui, tomaten, kappertjes, olijven, selderijstengels, azijn, rietsuiker, zout en peper toe. Elke volgorde is prima. Vervolgens zo’n 60 minuten lekker in zijn sop laten gaarstoven. Garneren met de gehakte peterselie.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !