• Accessoires
  • Recepten
  • Support

Ontmoet

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann ook wel bekend als Tante Es heeft samen met zijn vrouw een kookboek uitgebracht; Koken met Tante Es

Korte biografie

Vanaf zijn jeugd was Jörgen Raymann al gefascineerd door de wereld van televisie. Op slechts 13-jarige leeftijd begon hij zijn avontuur in deze branche met een vakantiebaantje bij de nationale zender van Suriname. Zijn intrigerende reis leidde hem van daaruit naar nieuwe en opwindende kansen. Nadat de cabaretavonden in zijn eigen restaurant in Suriname enorm succesvol bleken te zijn, kwam Jörgen al snel in het vizier van de televisiewereld. In 1998 bracht hij zijn theatershow naar Nederland en greep de gelegenheid aan om auditie te doen voor een comedy programma. Zijn doorzettingsvermogen leidde in 2001 tot de lancering van zijn allereerste late night programma. Dit markeerde het begin van een reeks succesvolle shows, met maar liefst vier andere programma’s die daarop volgden.

Naast zijn indrukwekkende televisiecarrière heeft Jörgen Raymann ook zijn talenten als motivational speaker ontplooid. Hij deelt zijn inspirerende inzichten regelmatig met diverse organisaties, overheidsinstellingen en jongeren. Zoals Jörgen zelf zegt: “Ik heb geloof in de ongeëvenaarde kracht van mensen.”

Het iconische personage Tante Es is in het collectieve geheugen van velen gegrift. In de periode van de coronapandemie besloot Jörgen Raymann zijn horizon te verbreden en zich toe te leggen op het schrijven van zijn allereerste kookboek. Binnen de pagina’s van dit kookboek schitteren de heerlijkste Surinaamse recepten, die zonder twijfel ook hun plaats vinden op menig barbecue.

Een onbetwiste favoriet in het huishouden van de Raymanns is de verrukkelijke Surinaamse kip. Terwijl het bakken van deze kip in een pan al heerlijk is, blijkt het grillen van deze Surinaamse specialiteit op The Bastard barbecue een ware smaaksensatie te zijn. Een ander pareltje uit Jörgen Raymann zijn culinaire repertoire is zijn meesterlijke creatie van Surinaamse eendenborst. Met niet meer dan een uur tijd zijn de vuren van The Bastard aangewakkerd, de marinade samengesteld, de eendenborst perfect gegrild, de saté bereid en het geheel met smaak verorberd. De bereiding ervan mag dan niet complex zijn, maar de resulterende smaakexplosie is ronduit verrukkelijk.

Recepten van Jörgen Raymann

Ook op Social Media