• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Mediterraanse Lamsbout
Soort gerecht: Schaap

In Nederland is er soms sprake van een scheiding van bourgondische levensstijl door de rivieren. Flauwe kul natuurlijk, want Bastards weten maar al te goed hoe je het leven viert. In Europa hebben ze het over de knoflookgrens. Of het nu door het mediterrane klimaat komt of door de knoflook, ze leven in ieder geval lang en gelukkig. Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we hier een mediterraans recept, met een boel knoflook. Boudewijn Duivenvoorden deelde met ons dit recept. Heb je ook een mooi recept? Mail die dan naar ons, dan delen wij het met onze familie van buitenbeentjes, The Bastards.

Kooktijd: 60 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: Stook The Bastard op tot 225 graden maar plaats de plate setter nog niet

Wat heb je nodig?

1 kg lamsbout bosje verse munt 6 tenen knoflook 2 el Sriracha saus 1 el suiker 1 el citroensap 1 tl zout 1 tl peper 1 tl gemalen komijn 2 theelepels Za’atar kruiden

Bereidingswijze

Stap 1: Voor de marinade doe je de Sriracha, zuiker, zout, peper, komijn, Za’atar citroensap en een handje munt in een vijzel en maak je er een lekker pittige pasta van. Smeer met deze pasta de hele bout rondom in. Stap 2: Maak vervolgens 6 kleine inkepingen in de bout en verstop hierin 6 hele tenen knoflook. Stap 3: Stop de bout in een ziplockerzak en laat de marinade een nachtje intrekken. Stap 4: Haal op de dag dat je gaat grilen het vlees een uur van te voren uit de koelkast. Grill de bout aan alle kanten mooi bruin, ongeveer 5 minuten per kant. Stap 5: Plaats de platesetter en stop een thermometer in het dikste gedeelte van de bout. Voor een medium rare lamsbout gaar tot een kerntemperatuur van 54 graden. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Tip: serveer met pitabroodjes en een verse tzatziki van komkommer, munt knoflook en kwark.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !