• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Lamb, hay and Bastard Porter
Soort gerecht: Schaap
Aantal personen: 6

Langzaam gegaarde lamsbout in hooi met donker Bastard X Uiltje bier, echte Hollandse witte asperges en smashed patatoes. Smeer de lamsbout in met verse kruiden en grill hem kort op de BBQ. Verdeel daarna het hooi in de Dutch Oven, giet er 2 blikjes donker bier bij het hooi en laat langzaam garen. Benieuwd naar de video van dit recept? Kijk op ons Instagram-account @thebastard.official

Kooktijd: 3 uur |

Voorbereidingstijd: 20 min |

Wat heb je nodig?

1,3 kg Texels lamsbout

200 gram schoon hooi

12 gram zout

4 gram gemalen zwarte peper

8 gram rozemarijn

6 gram tijm

5 gram oregano

3 gram knoflook

2 blikjes donker bier

500 gram Hollandse asperges

500 gram aardappels

200 gram sour cream

50 gram Parmigiano kaas

2 gram peterselie

 

Extra benodigdheden:

Dutch Oven

Thermometer

Plate Setter

Bereidingswijze

 

Verwarm The Bastard naar een temperatuur van 220°C. direct. Laat de lamsbout op kamertemperatuur komen.

Hak de harde kruiden fijn (rozemarijn, tijm, oregano), maak de knoflook schoon en hak deze ook.

Smeer de lamsbout in met de kruiden en knoflook en voeg zout en peper toe naar smaak.

Bind de lamsbout op met slagerstouw en grill deze kort om en om aan op direct vuur (220°C) zodat de buitenkant is dichtgeschroeid.

Was het hooi (indien er zand inzit) en leg deze ruim in de Dutch oven, giet er 2 blikjes donker bier in (controleer tussendoor of er nog genoeg vocht inzit, voeg eventueel wat extra bier toe), zodat het hooi goed nat is. Breng de temperatuur van de Bastard terug naar 140°C. Leg de Plate Setters op de Bastard, want je gaart de lamsbout indirect in de Dutch Oven. Leg de kort gegaarde lamsbout op het hooi en steek de thermometer erin, zet de Dutch Oven op de Bastard met de deksel erop. Stel de thermometer van het lam in op 52°C.

Leg de aardappels op de Bastard met Plate setter eronder, op bijvoorbeeld een gietijzeren plancha plaat en gaar deze ongeveer 35 minuten op 160°C.

Schil de asperges 2 maal rondom en verwijder de onderste 2 cm. Grill deze kort aan (zodat ze een grillstreepje krijgen) en voeg deze ongeveer 15 minuten voordat je lamsbout klaar is toe in de Dutch oven zodat ze kunnen nagaren.

Haal de lamsbout uit de Dutch oven en laat ongeveer 10 a 15 minuten rusten alvorens je hem aansnijd. (verwijder het slagerstouw)

Smash de aardappels plat en schep er een klodder zure room op en strooi er zout en peper overheen en wat geraspte Parmigiano kaas en gehakte peterselie.

Snijd de Lamsbout in mooie plakken naar wens, leg de Hollandse asperges er tegenaan op een plank, samen met de aardappels.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Koken op The Bastard werkt verslavend. Je blijft spelen en als je de basis onder de knie hebt dus ook experimenteren. Zo kwam Jos op het volgende recept. Wij hebben diverse variaties mogen proberen maar deze is toch wel zijn én onze favoriet. Oftewel, Taste Jos(h)’s Signature!
Een heel mooi gerecht dat niet alleen bijzonder oogt maar door de verse kruiden ook extra verfijnd smaakt!
Deze challenge is een freestyle- maak jou ultieme party snacks combineer deze met elkaar en maak de lekkerste mix.
In Nederland is er soms sprake van een scheiding van bourgondische levensstijl door de rivieren. Flauwe kul natuurlijk, want Bastards weten maar al te goed hoe je het leven viert. In Europa hebben ze het over de knoflookgrens. Of het nu door het mediterrane klimaat komt of door de knoflook, ze leven in ieder geval...