• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Lamsbout met asperges
Soort gerecht: Schaap
Aantal personen: 6

Langzaam gegaarde lamsbout in hooi met donker Bastard X Uiltje bier, echte Hollandse witte asperges en smashed patatoes. Smeer de lamsbout in met verse kruiden en grill hem kort op de BBQ. Verdeel daarna het hooi in de Dutch Oven, giet er 2 blikjes donker bier bij het hooi en laat langzaam garen.


Het recept voor deze verrukkelijke langzaam gegaarde lamsbout in hooi met donker Bastard X Uiltje bier, echte Hollandse witte asperges en smashed patatoes is geïnspireerd op een combinatie van traditionele Nederlandse en hedendaagse culinaire technieken. Het idee van het gebruik van hooi om het vlees te omhullen en te laten garen komt voort uit eeuwenoude methoden van slow cooking, waarbij de natuurlijke aroma’s van het hooi zich vermengen met de smaak van het vlees. De toevoeging van het donkere Bastard X Uiltje bier voegt een diepe, rijke smaak toe aan het gerecht, terwijl de Hollandse witte asperges zorgen voor een frisse en lenteachtige touch. Dit recept combineert dus op meesterlijke wijze traditie met innovatie, waardoor het een echt unieke en overheerlijke ervaring biedt voor iedereen die ervan geniet.

Denk naast dit heerlijke recept voor Cherry Spare Ribs natuurlijk ook aan veiligheid. Dit kan je heel handig doen met onze Fiber Thermo Gloves. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Ook is onze The Bastard Apron een echte must-have. Naast dat hij je kleding beschermt van vetvlekken en spetters is hij ook nog eens super stylish!

Benieuwd naar de video van dit recept? Kijk op ons Instagram-account @thebastard.official

Kooktijd: 3 uur |

Voorbereidingstijd: 20 min |

Temperatuur: 220°C

Wat heb je nodig?

1,3 kg Texels lamsbout

200 gram schoon hooi

12 gram zout

4 gram gemalen zwarte peper

8 gram rozemarijn

6 gram tijm

5 gram oregano

3 gram knoflook

2 blikjes donker bier

500 gram Hollandse asperges

500 gram aardappels

200 gram sour cream

50 gram Parmigiano kaas

2 gram peterselie

 

Extra benodigdheden:

Dutch Oven

Thermometer

Plate Setter

Lamsbout van The Bastard

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

 

Verwarm The Bastard naar een temperatuur van 220°C. direct. Laat de lamsbout op kamertemperatuur komen.

Hak de harde kruiden fijn (rozemarijn, tijm, oregano), maak de knoflook schoon en hak deze ook.

Smeer de lamsbout in met de kruiden en knoflook en voeg zout en peper toe naar smaak.

Bind de lamsbout op met slagerstouw en grill deze kort om en om aan op direct vuur (220°C) zodat de buitenkant is dichtgeschroeid.

Was het hooi (indien er zand inzit) en leg deze ruim in de Dutch oven, giet er 2 blikjes donker bier in (controleer tussendoor of er nog genoeg vocht inzit, voeg eventueel wat extra bier toe), zodat het hooi goed nat is. Breng de temperatuur van de Bastard terug naar 140°C. Leg de Plate Setters op de Bastard, want je gaart de lamsbout indirect in de Dutch Oven. Leg de kort gegaarde lamsbout op het hooi en steek de thermometer erin, zet de Dutch Oven op de Bastard met de deksel erop. Stel de thermometer van het lam in op 52°C.

Leg de aardappels op de Bastard met Plate setter eronder, op bijvoorbeeld een gietijzeren plancha plaat en gaar deze ongeveer 35 minuten op 160°C.

Schil de asperges 2 maal rondom en verwijder de onderste 2 cm. Grill deze kort aan (zodat ze een grillstreepje krijgen) en voeg deze ongeveer 15 minuten voordat je lamsbout klaar is toe in de Dutch oven zodat ze kunnen nagaren.

Haal de lamsbout uit de Dutch oven en laat ongeveer 10 a 15 minuten rusten alvorens je hem aansnijd. (verwijder het slagerstouw)

Smash de aardappels plat en schep er een klodder zure room op en strooi er zout en peper overheen en wat geraspte Parmigiano kaas en gehakte peterselie.

Snijd de Lamsbout in mooie plakken naar wens, leg de Hollandse asperges er tegenaan op een plank, samen met de aardappels.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !