• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Lambarber
Soort gerecht: Schaap

Een echt voorjaarsduo, dit Texels lam met Hollandse rabarber. Rabarber is een zoetzure groente met een onnavolgbare smaak, die het in dit gerecht dapper opneemt tegen de kruidige en zoutige smaken van lam, kalf en spek.

Kooktijd: 120 |

Voorbereidingstijd: 60 |

Temperatuur: 200° direct

Wat heb je nodig?

Rabarber – 500 gr rabarber – 4 takjes tijm – 4 eetlepels suiker Lamsrack – 2 lamsracks – 2 tenen knoflook, geperst – 3 takjes tijm – 4 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel paprikapoeder – 2 à 3 takjes rozemarijn – Ontbijtspek Kalfsgehakt – 250 gr kalfsgehakt – Peterselie – 1 theelepel kaneel – Peper – Zout – Losgeklopt eitje – 1 portobello in stukjes – 1 groene jalapeño peper

Bereidingswijze

Rararabarber Snijd 3 à 4 cm van boven- en onderkant van de rabarberstengels af en spoel ze schoon. Halveer de dikke rabarberstengels over de lengte en snijd alle stengels op het mannelijk gemiddelde van zo’n 15 cm. Leg de rabarber op een gietijzeren of ovenschaal. Verdeel de tijmblaadjes en suiker over die ingekorte jongens. Maak de botjes zo schoon mogelijk en marineer de lamsracks met een mengsel van de knoflook, olie, tijmblaadjes en paprikapoeder. Pak ze in aluminiumfolie en geef ze wat tijd in de koelkast. Meng het kalfsgehakt met het ei, de fijngehakte peterselie, kaneel, portobello en de jalapeño peper in stukjes (zonder zaadjes) tot een mooie compacte homogene massa. Game of Bones – Haal de lamsrack uit de koelkast en buig deze inside out (vlees naar binnengericht) tot een halve maan. Snijd de uiteinden van het vlees schuin af. Steek het slagerstouw tussen het eerste en tweede botje om de 2 halve manen aan elkaar te maken. Bekleed de buitenzijde met ontbijtspek en omwikkel de boel met slagerstouw zodat je een mooie ronde kroon krijgt. De botjes moeten naar buiten buigen. Zet je kroon op aluminiumfolie en knip precies zoveel folie af om het lam af te dekken. Verwijder het gat waar het kalfsgehakt moet komen. Vul dat met kalfsgehakt aan zowel boven- als onderzijde. Duw het stevig aan zodat het goed blijft zitten en steek rozemarijn tussen de botjes. Smoor de rabarber in de hete BBQ in ca. 15 minuten gaar. Zet het vlees op de BBQ. Lam is klaar bij een kerntemperatuur van 55 °C. Kalfsgehakt is ready bij 70 °C. Het is verstandig om het lam te beschermen met aluminiumfolie tot een graad of 48. Het opwarmende kalfsgehakt zorgt ook voor garing van het lam. Verwijder daarna de folie en laat de kroon verder op temperatuur komen.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !