• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Hertenrack met cantharellen, spätzle en spruitjes
Soort gerecht: Wild
Aantal personen: 4

The Bastard staat klaar om jullie mee te nemen op een culinaire reis die de wilde elegantie van hertenvlees combineert met de aardse charme van cantharellen, het rustieke comfort van spätzle en de smaakvolle sprankeling van spruitjes. Maak je klaar, want deze Hertenrack met Cantharellen, Spätzle en Spruitjes is geen gewoon gerecht – het is een smaakexplosie van epische proporties. 

De winter is het seizoen waarin we verlangen naar troostvoedsel, en dit gerecht is daar het toonbeeld van. De hartige hertenrack, gecombineerd met de aardse smaken van cantharellen, de warme deken van spätzle en de knapperige frisheid van spruitjes brengt comfort en genot op je bord. Ook zorgt de rokerige toets van de grill voor de extra gezellige sfeer die perfect past bij de koude winteravonden.  

Maar voordat we ons storten in dit heerlijke gerecht. Willen we jullie wijzen op wat accessoires die het maken van dit gerecht nog makkelijker zullen maken. 

Om te beginnen met The Bastard Cast Iron Grid. Op dit gietijzeren rooster kan je niet alleen koken maar transformeer je ingrediënten in pure, rokerige zaligheid. Dit rooster biedt gelijkmatige warmteverdeling en zorgt voor de perfecte grill strepen. 

De rokerige aantrekkingskracht van cantharellen moet worden ontsloten in een stevige, betrouwbare pan. Onze The Bastard Cast Iron Fry pan is hier perfect voor. Deze gietijzeren pan zal de cantharellen prachtig aanbraden en hun aardse aroma met elke sissende beweging vrijgeven. 

Om ervoor te zorgen dat de hertenrack de gewenste medium-rare bereikt, kan je het vlees in de gaten houden met onze The Bastard Core Thermometer Pro. Precisie is essentieel bij het maken van een hertenrack en laat deze thermometer dan jouw bondgenoot zijn bij dit proces. 

Om die rokerige, robuuste charme te bereiken die we zoeken in een hertenrack, mag je onze The Bastard Smokey Goodness Flaming Fins Smoke Chips Blend, Alder, Apple niet vergeten. Dit zorgt voor een extra smaakdimensie aan je gerecht. 

Dus steek The Bastard maar aan, roep die innerlijke grillkrijger in je op en laten we samen deze smaaksensatie veroveren terwijl we de winterse kou verdrijven met deze onvergetelijke creatie. 

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 40 min |

Voorbereidingstijd: 50 min |

Wat heb je nodig?

Hertenrack (400 gr.)

 

Spatzle: 

8 eieren 

20 ml gele kleurstof (natuurlijk) 

400 gr. bloem 

1 snufje nootmuskaat 

3 gr. zout 

 

320 gr. spruitjes

200 gr. spek blokjes

200 gr. cantharellen 

 

Hertenrack

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Tik de eieren los in een bekken van je mixer (met deeg haak) en voeg de kleurstof zout en nootmuskaat toe. 

Voeg steeds beetje bij beetje je bloem toe tot je een stevig en elastisch deeg krijgt. 

Breng een pan water met zout aan de kook en leg hierop je spatzle zeef en giet het deeg hier bovenop en druk met een brood krabbetje het deeg hier doorheen, zodat er kleine bolletjes in je pan water vallen, 1x de kook er overheen en afgieten en koud spoelen. 

Bak de spatzle in een skillet of wokpan tot ze mooi goudbruin zijn en smaak af met zout en peper naar wens. 

Maak de spruitjes schoon en zet een kruisje onderin (gelijkmatige garing). Blancheer de spruitjes beetgaar.  

Bak de spekjes uit in een skilet op 220C°.

Voeg de spruitjes toe samen met een klontje roomboter en smaak af naar wens met zout en peper. 

Poets de cantharellen schoon en bak deze in een skilet met wat olie en smaak af met zout en peper. (voeg eventueel een beetje knoflook toe). 

Verwijder de vlies en overtollig vet. 

Bestrooi met zout en peper en gril deze aan op The Bastard gietijzeren rooster op direct vuur (dus zonder plate settter/hitte schild) op 225C°  

Plaats vervolgens de plate setter en gaar verder op 110C° tot een kerntemperatuur van 50C° en laat rusten onder folie. 

Dresseer de spatzle op een leuk bord of plank naar keuze, schep de spruitjes er tegenaan en leg het hert er ook bij samen met de cantharellen. 

 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !