• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Hertenrack met chocoladesaus
Soort gerecht: Wild
Aantal personen: 4 personen

Ben jij op zoek naar een uitdagend kerstrecept en heb je wel even genoeg van de standaard picanha en pulled pork? Ga dan voor dit hertenrack met chocoladesaus gemaakt op The Bastard. Dit recept is niet moeilijk, maar je moet alleen een aantal dingen klaarmaken waaronder de jus, gegrilde kool en het hert wat het misschien wat lastiger maakt. Het fijne aan dit recept is dat je eigenlijk alles al goed van tevoren kunt maken, zo sta jij niet de hele avond in de keuken om voor jouw vrienden en familie te koken. Doe dit lekker de dag ervoor!

Bij dit kerstrecept van de BBQ lik je je vingers af. Die chocolade saus gaat namelijk heel goed bij hert. Wees dan ook niet zuinig met de jus. Ben jij benieuwd naar de video van deze Hertenrack met chocoladesaus? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Temperatuur: 200 graden

Wat heb je nodig?

400 gram wortels, in blokjes

400 gram knolselderij, in blokjes

300 gram bacon, in blokjes

50 gram ongezouten boter

½ savooiekool, dun snijden

2 dl kookroom/ongezoete slagroom

800 gram hertenbiefstuk/rack

Zout en zwarte peper naar smaak

 

Saus:

1 ltr kalfsfond

500 gram sjalotten, grof gehakt

4 tenen knoflook, ongepeld en gekneusd

25 gram boter

2 takjes verse tijm

1 laurierblad

2 theelepels zwarte peper korrels

1 fles rode wijn van 7,5 dl

40 gram pure of bittere chocolade

Hertenrack van de BBQ - BBQ kerstrecept

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Chocoladesaus:

Verwarm de Bastard direct naar een temperatuur van 200 graden direct. Snijd de sjalotten en kneus de knoflook en verwarm een gietijzeren skillet op The Bastard met wat olie en bak alles aan samen met je tijm, laurier en peperkorrels. Afblussen met de rode wijn en laat inkoken tot 1/3 en zeef alles door een fijne bolzeef, voeg de Jus d’veau (kalfsfond) toe en laat nogmaals inkoken tot ongeveer de helft, voeg de pure chocolade toe en monteer af met blokjes koude roomboter tot het een mooie gladde massa is geworden.

Savooiekool:

Schil de winterwortel en snijd deze in gelijke stukken, doe hetzelfde met de knolselderij. Snijd de bacon in grove stukken en fruit alles in een gietijzeren skillet of Dutch Oven aan (olijfolie en roomboter) samen met de wortel en knolselderij.

Snijd de Savooiekool (hetzelfde als een groene kool) in grove stukken en voeg deze na ongeveer 10 minuten ook bij de rest toe. Giet er de kookroom bij en laat kort inkoken en smaak af met zout en peper naar eigen smaak.

Hertenrack:

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 210 graden direct. Verwijder de vlies van het hert en snijd het overtollige vet weg.

Krap de botten schoon of verwijder het overtollige vlees. Bestrooi met zout en peper en schroei deze dicht op de BBQ op 210°C.

Gaar verder met plate setter tot een kerntemperatuur van 50/52°C en laat rusten voordat je hem aansnijdt.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !