• Accessoires
  • Recepten
  • Support
  • Mixtapes
Formula Friday – Smokey Cuban Sandwich
Soort gerecht: Formula Fridays
Aantal personen: 4 personen
Jord Althuizen en The Bastard


Proef de ultieme lunch sandwich, een echte Cubaanse streetfoodklassieker die je klaarmaakt op The Bastard. Hét broodje dat je moet eten tijdens de race die zondag in Miami wordt gehouden. Het sappige geroosterde varkensvlees, de kruidige mosterd en de frisse augurk vormen samen een onverslaanbare combinatie. Hoewel het vinden van authentieke Cubaanse broodjes in Nederland een uitdaging kan zijn, zijn Surinaamse puntjes een waardig alternatief om deze gewaagde smaken te ervaren.

Kooktijd: 4,5 uur |

Voorbereidingstijd: 1 uur |

Temperatuur: 120 graden / 200 graden

Wat heb je nodig?

600 g procureur van een goed varken

4 el Piggy Mix BBQ-kruiden

4 Cubaanse broodjes (of Surinaamse puntjes)

2 el olijfolie

6 el pittige dijonmosterd

6 el Smokey’s Original BBQ-saus

200 g plakken geroosterde ham

20 lange plakken augurk

300 g plakken emmenthaler

 

Benodigdheden:

BBQ met deksel voor op indirect grillen

1 handje appel- of kersenhout chunks

aluminiumfolie

kernthermometer

Cast iron Fry Pan

kwastje

Jord Althuizen Sandwich Circuit Zandvoort

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Bereid je BBQ voor op indirect grillen en laat de temperatuur oplopen tot 120 °C. Week ondertussen wat houtsnippers in een kom met water en voeg ze toe aan de brandende kolen. Pak de procureur en wrijf deze stevig in met Piggy Mix BBQ-kruiden. Leg het vlees op de BBQ en laat het langzaam garen tot het een kerntemperatuur van 70 °C bereikt. Tijdens het garen, spray het vlees elke 30 minuten met Smokey's Pig Spray. Als het vlees gaar is, wikkel het dan in aluminiumfolie en houd het warm. Verander nu je BBQ in een direct grill station (bij voorkeur met een gietijzeren rooster) en laat de temperatuur oplopen tot 200 °C.

Verpak vier zware bakstenen in aluminiumfolie en snijd de Cubaanse broodjes in de lengte doormidden. Smeer de buitenkant van het broodje in met olijfolie en bedek de ene helft met dijonmosterd en de andere met BBQ-saus. Snijd de gegaarde procureur in dikke plakken en verdeel deze samen met ham, augurk en emmenthaler in lagen over de vier broodjes. Bedek het geheel met de BBQ-saus bedekte bovenkant van het broodje en leg de sandwiches op het hete rooster. Plaats de ingepakte bakstenen bovenop de broodjes om ze stevig op het rooster te drukken zonder je handen te verbranden. Gril de sandwiches tot ze mooie grillstrepen krijgen en de kaas gesmolten is. Serveer de sandwiches met de grillstrepen naar boven.

 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !