• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Butcher’s broodje met chorizo
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 6 personen

Een broodje om je vingers bij af te likken, gemaakt door Bob en Maarten van Butcher of Blue. Dit broodje chorizo is een smaakexplosie in je mond. Door het pittige van de chorizo, scherpe van de mosterd en het zure van de zuurkool voldoet dit broodje aan alle eisen. Want waarom zou je alleen maar je Bastard gebruiken om avondeten klaar te maken, als je er ook heel goed ontbijt of lunch op kunt maken?! Maak je vrijdagmiddagborrel compleet met een lekkere snack of een broodje van de kamado. Dit BBQ-recept is gelukkig gemakkelijk om te maken en kost niet veel tijd – ideaal voor de lunch of voor een borrel!

Er zijn natuurlijk een aantal borrelsnacks die je klaar zou kunnen maken, sommige recepten duren wat langer dan de andere. Zo kun je bijvoorbeeld short ribs of burnt ends maken, maar hier moet je wat langer de tijd voor nemen. Het is in principe niet veel werk om deze gerechten klaar te maken, het heeft alleen een langere gaartijd. Dit Butcher’s broodje met chorizo, een borrelbrood met kaas en kip of spicy chicken wings zijn snelle gerechten en ook nog gemakkelijk om te maken.

Wil jij je Bastard op een snelle en veilige manier aansteken? Gebruik dan The Bastard One Minute Lighter. Dit is een snellere manier dan je BBQ aansteken met wokkels. Ben jij op zoek toffe kleding? Neem dan een kijkje op de website van Butcher of Blue.

Op zondag 15 januari komt de video van dit recept op ons Instagram-account en YouTube-kanaal

Kooktijd: 15 min |

Voorbereidingstijd: 10 minuten |

Temperatuur: 180 graden

Wat heb je nodig?

6 verse chorizo worstjes

1 rode ui

1 komkommer

2 verse stokbroden

olijfolie

mayonaise

Dijon mosterd

1 pakje zuurkool

1 bol Buratta

rucola

Broodje chorizo van The Bastard

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 180 °C direct. Leg de chorizo worstjes in je kamado en laat ze langzaam garen.

Snijd ondertussen de rode ui en komkommer in plakjes, en breng de zuurkool op smaak met zout en peper. Verdeel ieder stokbrood in drieën. Snijd ieder stukje brood doormidden en besprenkel met wat olijfolie. Gaar de broodjes kort op de BBQ zodat ze lekker krokant worden.

Smeer van elk broodje de ene kant in met wat mosterd en de andere kant met mayonaise. Beleg met de gesneden rode ui, komkommer, zuurkool en Buratta. Snijd de gare worstjes in de lengte doormidden en verdeel ze over de broodjes. Top af met wat rucola en bouw je broodje chorizo met de overige ingrediënten.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !