• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Beer can chicken
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 6 personen
Laurens Ten Dam en The Bastard

Laurens ten Dam maakt een van zijn favoriete recepten; beer can chicken met wat excuus groente erbij zoals hij zegt. Op vrijdagmiddag nadat er gefietst wordt en de podcast is opgenomen, sprint Laurens naar zijn Bastards om iets lekkers klaar te maken. De klassieke spare ribs zijn menig vrijdag klaargemaakt, maar de beer can chicken kan niet missen bij zijn vrouw en twee zoontjes.

Kip verliest veel vet/vocht en dit zijn wel de echte smaakmakers voor je aardappels. Kook de aardappels dan niet in de pan, maar gaar ze op je BBQ met wat olijfolie in The Bastard Sizzling Plate. Voor dit beer can chicken BBQ-recept kun je elk soort bier gebruiken. Heb jij een Bird Sitter? Vul deze dan met bier.

Denk naast al het heerlijke eten natuurlijk ook aan veiligheid. Onze The Bastard Apron beschermt jou tegen vlekken en spetters en is ook nog eens super stylish. Een win-win toch? De Fiber Thermo BBQ Gloves zijn ook zeker niet onbelangrijk. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een RVS rooster mee uit jouw Bastard.

Ben je benieuwd naar de kookvideo van Laurens ten Dam? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Kooktijd: 50 |

Voorbereidingstijd: 20 |

Temperatuur: 200°C indirect

Wat heb je nodig?

2 hele kippen

Zonnebloemolie

Rub naar keuze, zoals The Bastard Lucifer’s Delight Rub

2 blikjes bier

+/- 400 gram aardappels

Olijfolie

The Bastard Signature Sauce

Beer Can Chicken van The Bastard

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 200°C indirect. Smeer de kippen in met wat zonnebloemolie en strooi daarna de rub over de kippen en smeer goed in.

Zet de kippen daarna met hun achterste op de blikjes rechtop en zet ze op de The Bastard. Steek de Bluetooth thermometer in één kip (de dikste) en laat voor 35 minuten garen.

Vul The Bastard Sizzling Plate met de aardappels en verdeel er flink wat olijfolie over. Zet deze pan met aardappels onder de kippen op de indirecte steen, zodat de sappen van de kippen op de aardappels vallen. Smeer de kippen in met de Bastard Signature Sauce en laat nog ongeveer 20 minuten doorgaren. Smeer de kippen tussendoor af en toe in met de saus.

Haal de kippen van het rooster wanneer ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72°C graden. Serveer de kip met de aardappels en eventueel wat groente of een salade.

 

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !