• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Beer can chicken
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 6 personen
Laurens Ten Dam en The Bastard

Laurens ten Dam maakt een van zijn favoriete recepten; beer can chicken met wat excuus groente erbij zoals hij zegt. Op vrijdagmiddag nadat er gefietst wordt en de podcast is opgenomen, sprint Laurens naar zijn Bastards om iets lekkers klaar te maken. De klassieke spare ribs zijn menig vrijdag klaargemaakt, maar de beer can chicken kan niet missen bij zijn vrouw en twee zoontjes.

Kip verliest veel vet/vocht en dit zijn wel de echte smaakmakers voor je aardappels. Kook de aardappels dan niet in de pan, maar gaar ze op je BBQ met wat olijfolie in The Bastard Sizzling Plate. Voor dit beer can chicken BBQ-recept kun je elk soort bier gebruiken. Heb jij een Bird Sitter? Vul deze dan met bier.

Ben je benieuwd naar de kookvideo van Laurens ten Dam? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Temperatuur: 200 graden indirect

Wat heb je nodig?

2 hele kippen

Zonnebloemolie

Rub naar keuze, zoals The Bastard Lucifer’s Delight Rub

2 blikjes bier

+/- 400 gram aardappels

Olijfolie

The Bastard Signature Sauce

 

Extra

The Bastard Bluetooth thermometer 

The Bastard Sizzling Plate 

Beer Can Chicken van The Bastard

Bereidingswijze

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 200 graden indirect. Smeer de kippen in met wat zonnebloemolie en strooi daarna de rub over de kippen en smeer goed in.

Zet de kippen daarna met hun achterste op de blikjes rechtop en zet ze op de The Bastard. Steek de Bluetooth thermometer in één kip (de dikste) en laat voor 35 minuten garen.

Vul The Bastard Sizzling Plate met de aardappels en verdeel er flink wat olijfolie over. Zet deze pan met aardappels onder de kippen op de indirecte steen, zodat de sappen van de kippen op de aardappels vallen. Smeer de kippen in met de Bastard Signature Sauce en laat nog ongeveer 20 minuten doorgaren. Smeer de kippen tussendoor af en toe in met de saus.

Haal de kippen van het rooster wanneer ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72 graden. Serveer de kip met de aardappels en eventueel wat groente of een salade.

 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Naast Henk Schiffmacher is zijn vrouw Louise Schiffmacher ook groot fan van The Bastard. Daarom staat er inmiddels naast Henk’s Bastard Large nu ook een kleine Bastard voor Louise in de tuin. Misschien hebben jullie de kookkunsten van Louise al voorbij zien komen in het programma Celebrity Masterchef 2022. Saté Lilit is één van de...
Wat is er nou lekkerder dan een pittige kip van het spit? In dit recept gebruiken we hete pepers die we eerst bij Westlandpeppers hebben geplukt in de kassen. Stop de kippen vol met een vulling van o.a. curry bladeren, lamsgehakt en pepers. Vervolgens gaar je de kippen langzaam met The Bastard Pizza Rotisserie, zodat...
Tante Es aka Jörgen Raymann deelt het recept van zijn favoriete Surinaamse eend van The Bastard. Om het gerecht helemaal af te maken, maakt hij er nog wat Surinaamse pindasaus bij. “Vergeet de opwarm pindasaus of pindapasta” zegt Jörgen. Hij maakt de lekkerste pindasaus met een zakje pindasambal zonder peper die je bij de toko...