• Accessoires
  • Recepten
  • Support

Ontmoet

Laurens ten Dam

Laurens ten Dam is voormalig Nederlands wielrenner, en reed in 2019 voor CCC Team. 

Korte biografie

Laurens ten Dam is in 1980 geboren in een klein dorpje vlakbij Groningen en is daarna met zijn familie verhuisd naar Heiloo. Later begon Laurens als amateur te koersen en werd hij gecoacht door Piet Hoekstra. Daarna maakte hij de overstap naar het amateurteam van de Rabobank, en vier jaar later stapte hij over naar het Bankgiroloterij-wielrenteam. Na een jaar verliet hij dit team en heeft hij nog bij nog 8 verschillende wielrenteams gefietst.

In 2008 reed Laurens ten Dam voor het eerst de Tour de France, waarbij hij de 22e plaats behaalde. In de jaren daarna heeft Laurens nog een aantal keren de Tour gefietst. Ook deed hij mee aan de Olympische Zomerspelen in Peking en werd hier 65e. Niet alleen de Tour de France, maar ook de Ronde van Spanje heeft ten Dam verschillende keren gereden.

De meest recente wedstrijden waar Laurens aan mee heeft gedaan zijn de Gravel Locos die hij won in 2021 en de Transcordilleras Rally in Colombia in 2022. Hier eindigde hij na een tocht van 1110 km in 8 dagen met 25.000 hoogtemeters op de tweede plek.

Laurens ten Dam is samen met Stefan Bolt podcasts gaan maken over fietsen, en dit is nog steeds een enorm succes. Elke aflevering heeft wel meer dan 50.000 Nederlandse luisteraars. In 2019 won hun podcast de prijs van BNR Podcast Awards in de categorie sport. De fan base van Live Slow Ride Fast is snel gegroeid. Zo organiseren ze af en toe hun eigen rides en roadtrips en kun je hun eigen fietskleding en goodies kopen in de Live Slow Ride Fast Shop.

Naast zijn indrukwekkende wielercarrière heeft Laurens ten Dam nog een andere grote liefde: zijn Bastard kamado. Deze multifunctionele barbecue staat symbool voor zijn passie voor lekker eten en buiten zijn. Laurens gebruikt zijn Bastard kamado niet alleen om voedzame maaltijden te bereiden om zijn energieniveau op peil te houden voor lange fietstochten, maar ook om te ontspannen en te genieten van de smaakvolle gerechten die hij ermee kan bereiden. Zijn toewijding aan zowel het wielrennen als het culinaire ambacht maken Laurens ten Dam tot een inspiratie voor sportliefhebbers en fijnproevers over de hele wereld.

 

Recepten van Laurens ten Dam

Ook op Social Media