• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Ontmoet

Laurens ten Dam

Laurens ten Dam is voormalig Nederlands wielrenner, en reed in 2019 voor CCC Team. 

Korte biografie

Laurens is in 1980 geboren in een klein dorpje vlakbij Groningen en is daarna met zijn familie verhuisd naar Heiloo. Later begon Laurens als amateur te koersen en werd hij gecoacht door Piet Hoekstra. Daarna maakte hij de overstap naar het amateurteam van de Rabobank, en vier jaar later stapte hij over naar het Bankgiroloterij-wielrenteam. Na een jaar verliet hij dit team en heeft hij nog bij nog 8 verschillende wielrenteams gefietst.

In 2008 reed Laurens voor het eerst de Tour de France, waarbij hij de 22e plaats behaalde. In de jaren daarna heeft Laurens nog een aantal keren de Tour gefietst. Ook deed hij mee aan de Olympische Zomerspelen in Peking en werd hier 65e. Niet alleen de Tour de France, maar ook de Ronde van Spanje heeft ten Dam verschillende keren gereden.

De meest recente wedstrijden waar Laurens aan mee heeft gedaan zijn de Gravel Locos die hij won in 2021 en de Transcordilleras Rally in Colombia in 2022. Hier eindigde hij na een tocht van 1110 km in 8 dagen met 25.000 hoogtemeters op de tweede plek.

Laurens ten Dam is samen met Stefan Bolt podcasts gaan maken over fietsen, en dit is nog steeds een enorm succes. Elke aflevering heeft wel meer dan 50.000 Nederlandse luisteraars. In 2019 won hun podcast de prijs van BNR Podcast Awards in de categorie sport. De fan base van Live Slow Ride Fast is snel gegroeid. Zo organiseren ze af en toe hun eigen rides en roadtrips en kun je hun eigen fietskleding en goodies kopen in de Live Slow Ride Fast Shop.

 

Recepten van Laurens ten Dam

Beer Can Chicken van The Bastard

Ook op Social Media

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.