• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Winter Beer Chicken
Soort gerecht: Gevogelte

Het is below zero. Een ijzig koude wind geselt je tuin. Binnen is het behaaglijk warm. Wat ga je doen? Pak je winterjas, een paar donkere biertjes plus een stuk of 8 kippendijen en maak de BBQ sneeuwvrij. Althans, dat zouden wij doen.

Kooktijd: 30 |

Voorbereidingstijd: 120 |

Temperatuur: 200 °C, direct

Wat heb je nodig?

2 flesjes donker bier, bv. winterbier van Warsteiner 8 kippendijen met bot en vel 100 ml kalfsfond 150 ml crème de cassis 75 gr boter ongezouten 100 gr zeezout Maizena 1 kaneelstokje Zout en peper Olijfolie Rub 2 eetlepels basterdsuiker 2 eetlepels cayennepeper 1 eetlepel gerookt paprikapoeder 1 eetlepel gemalen mosterdzaad 1 eetlepel gemalen komijnzaad 1 eetlepel zeezout

Bereidingswijze

Prep Je dirigeert de dijen natuurlijk niet zomaar de kou in. Leg de kippendijen eerst 1,5 uur in een liter koud water waarin 100 gr zeezout is opgelost. Spoel de kippendijen daarna goed af en dep ze droog. Leg ze nu een uur onafgedekt in de koelkast. Meng de bestanddelen voor de rub in een kom en smeer de kippendij hiermee ruim in. Laat ook dat een uur intrekken. Don’t cook the book Giet de flesjes bier in de gietijzeren pan, proef eerst even ruimhartig hoe lekker het bier is. Kook het vocht in tot ongeveer 40%. Ja, gewoon op de BBQ. Voeg de kalfsfond toe en kook deze kort door. Crème de cassis, kaneel, peper en zout kun je naar smaak toevoegen. Roer met een garde (koud) klontje voor klontje roomboter om de saus te monteren (of bindt met maizena) en mooi glad te maken. Grill de kippendijen op direct vuur van 200 °C mooi bruin en krokant. Laat de kip indirect garen tot een kerntemperatuur van 72 °C. Leg de kippendijen daarna in de winterbiersaus tot je gaat eten. Lekker met een broodje of, hoe kan het ook anders, winterse groenten.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !