• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Classic 3-2-1 spare ribs
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 2

Hoe maak je nou de beste klassieke spare ribs op The Bastard? Nou zo dus! Met een vleugje finesse en de juiste accessoires tillen we dit recept naar een hoger niveau. The Bastard staat bekend om zijn veelzijdige barbecue-ervaring en we willen je graag laten zien waarom de Plate Setter Square, Butcher Paper Roll, en The Bastard Apron onmisbaar zijn bij het perfectioneren van dit smaakvolle gerecht.

Laten we beginnen met de Plate Setter Square, een ingenieus accessoire dat de warmte gelijkmatig verspreidt en indirect koken mogelijk maakt. Voor de 3-2-1-methode van het bereiden van spare ribs, is het cruciaal om de Plate Setter Square te gebruiken. Hierdoor vermijd je directe hitte op de ribs, wat resulteert in een langzaam gegaard stuk vlees dat botermals is en vol van smaak. De Plate Setter Square is dé sleutel tot het bereiken van die perfecte textuur en sappigheid waar je naar verlangt.

Vervolgens hebben we de Butcher Paper Roll, een essentieel hulpmiddel voor het inpakken van de ribs tijdens het kookproces. Het gebruik van butcher paper helpt bij het behouden van vocht, bevordert de rooksmaak en zorgt voor een gelijkmatige garing. Hiermee creëer je een heerlijk knapperige buitenkant en een sappige binnenkant die elke rib liefhebber doet watertanden. Met de Butcher Paper Roll voeg je een professionele touch toe aan je barbecue-kunsten en zet je een indrukwekkend resultaat op tafel.

En laten we de stijl niet vergeten met The Bastard Apron. Deze hoogwaardige schort is niet alleen een modieuze toevoeging aan je barbecue-ensemble, maar biedt ook de nodige bescherming tegen spetters en hitte. Met handige zakken voor je kookgerei en verstelbare banden voor ultiem comfort, maakt The Bastard Apron het bereiden van spare ribs een stijlvolle en praktische aangelegenheid.

Dus, terwijl je de 3-2-1-methode volgt voor de perfecte spare ribs, laat The Bastard je zien dat de juiste accessoires het verschil maken. Ga voor die meesterlijke smaak, de perfecte textuur en een vleugje stijl met The Bastard Plate Setter Square, Butcher Paper Roll, en The Bastard Apron. Maak van je barbecue-ervaring een culinair avontuur dat indruk maakt op vrienden en familie.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 6 uur |

Voorbereidingstijd: 15 min |

Temperatuur: 130°C

Wat heb je nodig?

Spare ribs gewicht en hoeveelheid naar eigen wens

Rib Rub van The Bastard

2 chucks eikenhout rookhout

Signature Sauce van The Bastard

Honing

Jack Daniels Honey

Spareribs rek

Siliconen kwast

Tang en Drippan

Extra The Bastard Butcher Paper

Spare ribs recept van de BBQ

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Verwijder het buikvlies van de binnenkant van de spare ribs met een keukenpapiertje.

Strooi ruim Rib Rub over de spare ribs en wrijf dat goed in het vlees. (bij voorkeur 1 dag van te voren of minimaal 12 uur laten intrekken in de koelkast)

Verwarm de Bastard naar 130°C en leg de chunks rookhout rechtstreeks op de gloeiende houtskool en leg je Plate Setter ertussen en zet de ribs in je spareribs rack op het rooster.

Laat ongeveer 20 minuten goed roken en breng de temperatuur terug naar ongeveer 110°C en rook de ribs nog 2 uur en 40 minuten op deze temperatuur. (Stap 3)

Pak de spareribs in met Butcher Paper of aluminiumfolie en giet er wat Jack Daniels over met wat honing, pak goed in en laat nogmaals 2 uur ingepakt doorgaren op 120°C. (Stap 2)

Verwijder de aluminiumfolie/Butcher Paper er leg ze weer terug op je BBQ rek en lak ze vervolgens het laatste uur (Stap 1) regelmatig (om de 10 minuten) goed dik in met de BBQ saus.

Let goed op: de 3-2-1 methode is een richtlijn van de tijd 3 uur, 2 uur, 1 uur. Er zijn dus dikbevleesde ribs maar ook dunnere, hoe hier rekening mee!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !