• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Classic 3-2-1 spare ribs
Soort gerecht: Varken

Hoe maak je nou de beste klassieke spare ribs op The Bastard? Nou zo dus!

Deze 3-2-1- spare ribs maak je met The Bastard Signature Sauce en Jack Daniels Honey. Neem voor dit recept even de tijd, maar wat is er nou beter dan spare ribs maken in het weekend, in de zon met een biertje?

Kooktijd: 6 uur |

Wat heb je nodig?

Spare ribs gewicht en hoeveelheid naar eigen wens

Rib Rub van The Bastard

2 chucks eikenhout rookhout

Signature Sauce van The Bastard

Honing

Jack Daniels Honey

Spareribs rek

Siliconen kwast

Tang en Drippan

Extra The Bastard Butcher Paper

Spare ribs recept van de BBQ

Bereidingswijze

Verwijder het buikvlies van de binnenkant van de spare ribs met een keukenpapiertje.

Strooi ruim Rib Rub over de spare ribs en wrijf dat goed in het vlees. (bij voorkeur 1 dag van te voren of minimaal 12 uur laten intrekken in de koelkast)

Verwarm de Bastard naar 130°C en leg de chunks rookhout rechtstreeks op de gloeiende houtskool en leg je Plate Setter ertussen en zet de ribs in je spareribs rack op het rooster.

Laat ongeveer 20 minuten goed roken en breng de temperatuur terug naar ongeveer 110°C en rook de ribs nog 2 uur en 40 minuten op deze temperatuur. (Stap 3)

Pak de spareribs in met Butcher Paper of aluminiumfolie en giet er wat Jack Daniels over met wat honing, pak goed in en laat nogmaals 2 uur ingepakt doorgaren op 120°C. (Stap 2)

Verwijder de aluminiumfolie/Butcher Paper er leg ze weer terug op je BBQ rek en lak ze vervolgens het laatste uur (Stap 1) regelmatig (om de 10 minuten) goed dik in met de BBQ saus.

Let goed op: de 3-2-1 methode is een richtlijn van de tijd 3 uur, 2 uur, 1 uur. Er zijn dus dikbevleesde ribs maar ook dunnere, hoe hier rekening mee!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Proef de ultieme lunch sandwich, een echte Cubaanse streetfoodklassieker die je klaarmaakt op The Bastard. Hét broodje dat je moet eten tijdens de race die zondag in Miami wordt gehouden. Het sappige geroosterde varkensvlees, de kruidige mosterd en de frisse augurk vormen samen een onverslaanbare combinatie. Hoewel het vinden van authentieke Cubaanse broodjes in Nederland...
Welkom in de wereld van de smaakexplosie! Ervaar de perfecte combinatie van zoet en hartig met onze overheerlijke kersen-spare ribs! Onze speciale kersenrub is met zorg samengesteld om je smaakpapillen te verwennen met de zoete smaak van rijpe kersen en de heerlijke hartige smaak van malse spare ribs. Laat je betoveren door de onweerstaanbare aroma’s...
Een casselerrib is een klassiek Duits gerecht, dat vaak geserveerd wordt met stamppot. Met dit recept zet je een hele maaltijd op tafel! De casselerrib gaar je aan de rotisserie.