• Accessoires
  • Recepten
  • Support
The Choco Bacon Pie
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 4

Opposites attract like bacon & chocolade. Dat pure gevoel van twee werelden die op zoveel manieren samenkomen. Jong en oud, man en vrouw, zoet en zout, lief en stout … iedereen aan tafel is hier blij mee. Een gerecht vol pure, mysterieuze associaties, dat naast roomboter en chocolade ook harten doet smelten.

Kooktijd: 40 |

Temperatuur: 180° ,indirect

Wat heb je nodig?

Topping – 10 plakjes bacon Taart – 100 gr roomboter – 100 gr pure chocolade – 2 eieren (eierdooiers) – 75 gr suiker – 1/4 theelepel zout – 60 gr bloem Slagroom – 100 ml slagroom – 30 ml siroop IJs – Vanille-ijs

Bereidingswijze

Prep Simpel. De prep is vooral dat je de ingrediënten hebt gekocht en de chocolade niet al hebt opgegeten onderweg naar huis. Bake da Bacon Of je dit nou als dessert of snack op tafel zet, die BBQ moet aan en wel op 180 °C. Zet het gietijzeren pannetje op het rooster en bak de baconreepjes knapperig. Haal de baconreepjes uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier. Maak er daarna kleine stukjes van. Taartbeslag Maak de boter warm in de gietijzeren pan en smelt hier voorzichtig de chocolade in. Blijf gepassioneerd roeren, want chocolade is gematerialiseerde liefde en moet als zodanig worden behandeld. Haal de pan van het vuur als alle chocolade volledig is gesmolten. Klop de eidooiers, suiker en zout door elkaar in een kom. Spatel daar de bloem doorheen en voeg er als laatste het chocolademengsel bij. Laat dit magische mixje tenminste een uur rusten in de koelkast. Taart Verwarm de BBQ opnieuw tot 180 °C. Vet de bakvorm in met een beetje roomboter. Doe je chocoladebeslag in een spuitzak en spuit het in de bakvorm. Bak de chocoladetaart 10 à 14 minuten. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Als je met de satéprikker in de taart prikt en de prikker is nog nat … too soon. Het is bijna onmogelijk, maar laat de taart even staan voordat je hem uit de vorm haalt. Maak vervolgens de slagroom klaar. Sprenkel de bacon snippers op de taart en presenteer je creatie samen met slagroom en ijs als een goddelijk dessert.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !