• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Sticky Finger Chicken
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Barbecue is fingerfood! Lekker makkelijk deze Stickey Finger Chicken die je zo uit het vuistje kunt eten.

Fingerfood heeft zijn wortels in een lange geschiedenis van informele eetculturen over de hele wereld. Van de street food markten van Azië tot aan de tapasbars van Spanje, overal ter wereld zijn er gerechten die zijn ontworpen om zonder bestek te worden gegeten, waardoor ze ideaal zijn voor sociale bijeenkomsten en informele maaltijden. Het idee van het eten met de handen dateert terug tot de oudheid, waar mensen voedsel aten zonder de luxe van bestek, en het concept is geëvolueerd tot de moderne vorm van fingerfood die we vandaag kennen.

Wat Sticky Finger Chicken zo bijzonder maakt, gaat verder dan alleen zijn gemakkelijke eetbaarheid. Deze heerlijke creatie is doordrenkt met smaakvolle barbecuekruiden en bedekt met een verrukkelijke plakkerige saus die zorgt voor een onweerstaanbare combinatie van zoet, hartig en pittig. De kip wordt langzaam gegaard tot hij botermals is, waardoor elke hap een explosie van smaak en textuur is. Het is de perfecte snack voor elke gelegenheid, of je nu een informele barbecue hebt met vrienden of gewoon zin hebt in iets lekkers om van te genieten terwijl je ontspant voor de tv. Met Sticky Finger Chicken wordt elke maaltijd een feestje voor je smaakpapillen, en het is gegarandeerd een favoriet onder vrienden en familie.

Denk naast dit heerlijke recept voor Sticky Finger Chicken natuurlijk ook aan veiligheid. Dit kan je heel handig doen met onze Fiber Thermo Gloves. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Ook is onze The Bastard Apron een echte must-have. Naast dat hij je kleding beschermt van vetvlekken en spetters is hij ook nog eens super stylish!

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 25 |

Voorbereidingstijd: 60 |

Temperatuur: 110 – 120°C

Wat heb je nodig?

600 gram Kipdelen of kippenpoten Grate Goods BBQ Rub (All Purpose of Spicy Chipotle) Grate Goods Kansas City Red Sauce of Carolina Mustard BBQ Sauce

Stickey finger chicken

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Wrijf de kipdelen of kippenpoten in met de gekozen Grate Goods BBQ Rub. Zodra The Bastard een temperatuur van 110 – 120°C heeft bereikt leg je de kip op het rooster. De kip laat je nu langzaam garen in een gesloten Bastard en af toe draai je de kip om. Afhankelijk van de grootte van de kipdelen zal dit ongeveer 25 minuten duren. Controleer of de kip een kerntemperatuur heeft van 74°C. Haal vervolgens de kip van The Bastard en laat deze tenminste 15 minuten rusten. Stook ondertussen The Bastard op om de kip af te grillen. Glaceer de kip royaal met de Grate Goods BBQ Sauce naar smaak. Leg de kip weer op The Bastard totdat de saus volledig is gekarameliseerd, zo nodig meer saus aanbrengen tijdens het karameliseren. Serveer zo uit het vuistje met extra Grate Goods BBQ Sauce!

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !