• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Schweinehaxe
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 2

De Duitse keuken heeft heel veel mooie gerechten te bieden die soms vrij onbekend zijn. Daar is Scheinehaxe er één van, maar daar ga jij verandering in brengen. Bezoek een ambachtelijke slager en vraag zonder omhaal om twee Schweinehaxe, wat letterlijk varkenshak betekent. Laat je geen hak zetten als ze alleen Eisbein verkopen, dat is hetzelfde stuk vlees. Zodra je het grillt heet het ineens haxe. Duidelijk? Nee? Maakt niet uit, volg gewoon het recept.

Als je eenmaal dit stuk vlees hebt bemachtigd, is het tijd om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan. Verwarm de grill voor en laat de magie van dit traditionele gerecht tot leven komen in je eigen keuken.

Denk naast al het heerlijke eten natuurlijk ook aan veiligheid. Onze The Bastard Apron beschermt jou tegen vlekken en spetters en is ook nog eens super stylish. Een win-win toch? De Fiber Thermo BBQ Gloves zijn ook zeker niet onbelangrijk. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een RVS rooster mee uit jouw Bastard.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 150 |

Voorbereidingstijd: 720 |

Temperatuur: 180°C indirect  / 250°C indirect

Wat heb je nodig?

2 varkenshakken (Schweinehaxe) 300 ml runderbouillon 300 ml Duits bier, bv. König Ludwig Weissbier 1 theelepel peper 1 theelepel zout 1 theelepel kummel (karwijzaad) 1 theelepel knoflookpoeder 2 witte uien 2 eetlepels zonnebloemolie Maizena

Scheinehaxe

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Prep Zoute nachten Als je Schweinehaxe niet gepekeld is, dan moet dat nog even om het vlees lekker mals te krijgen. Leg het vlees een nacht in een bad met water dat je aanvult met 50 gr zout per liter. Ontsteek de BBQ en ga voor de 180 °C indirect. Meng peper, zout, kummel en het knoflookpoeder in een kommetje. Roer alles goed door, zodat je een mooi kruidenmengsel krijgt. Feuer und haxe Snijd je Schweinehaxe rondom in met een scherp mes. Dat klinkt venijnig, maar hierdoor blijven de kruiden beter aan het vlees zitten. Smeer beide hakken volledig in met kruidenelixer en laat ze plaatsnemen in de gietijzeren pan. Voeg een beetje zonnebloemolie toe en zet de pan op het BBQ rooster. Geef de varkenshakken ongeveer een kwartier de tijd om rondom wat kleur te krijgen. Snijd nu de uien in parten en voeg deze toe aan de pan. Giet ook de bouillon en het bier in de pan en sluit de deksel van je BBQ. Houd moed, het begint wat te worden. Breng de inhoud van de pan aan de kook en reken vanaf dat moment ongeveer anderhalf tot twee uur tijd om te garen. Haal de pan van het vuur en verwijder de plate setter. Stook je BBQ op tot een serieuze temperatuur van 250 °C. Haal de Schweinehaxe uit de pan en grill deze mooi bruin. Voeg een klein beetje maizena toe aan het kookvocht en de uien die in de pan zijn achtergebleven. Roer dit goed door en zet de pan ook op het grillrooster. Wanneer het korstje van je varkenshakken krokant is en de saus mooi is gebonden, is deze Duitse brouwerijmaaltijd klaar en wordt je zwoegen beloond.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !