• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Saté Lilit
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Naast Henk Schiffmacher is zijn vrouw Louise Schiffmacher ook groot fan van The Bastard. Daarom staat er inmiddels naast Henk’s Bastard Large nu ook een kleine Bastard voor Louise in de tuin. Misschien hebben jullie de kookkunsten van Louise al voorbij zien komen in het programma Celebrity Masterchef 2022. Saté Lilit is één van de favoriete gerechten van Louise. Ben jij benieuwd naar de video van dit recept? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official.

In dit recept gebruikt Louise geen satéstokjes, maar sereh (ook wel bekend als citroengras) om het vlees op te rijgen. Door dit ingrediënt krijgt de Saté Lilit nog meer smaak.

Temperatuur: 200 graden

Wat heb je nodig?

500 gram kipgehakt

1 rode peper, fijngesneden

3 cm gember, fijngesneden

peper en zout

2 eetlepels kokosmelk

1 halve limoen

5 eetlepels kokosrasp

6 stengels sereh (citroengras)

Saté lilit recept Louise Schiffmacher

Bereidingswijze

Verwarm The Bastard naar een temperatuur van 200 °C half direct, half indirect.

Doe het kipgehakt in een kom en voeg de rode peper en gember toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de kokosmelk, de kokosrasp en het sap van een halve limoen toe. Meng alles goed door elkaar. Als het mengsel nog te nat is, voeg je wat meer kokosrasp toe.

Haal het buitenste laagje van het citroengras en kneus de steel licht met de achterkant van een mes. Hierdoor komen de smaken vrij. Verdeel het gehakt in 6 porties en maak hier balletjes van. Druk de balletjes plat en vouw ze om de stengels citroenrasp tot langwerpige knotsen.

Gaar de saté op het rooster direct, een paar minuten per kant totdat het vlees mooie strepen krijgt. Leg de saté vervolgens op de indirecte kant, zodat de saté langzaam gaar wordt en lekker sappig blijft.

Serveer wat satésaus bij de lilit en garneer de saté eventueel met wat bosui.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !