• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
  • Mixtapes
Pulled Pork 2.0
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 6

Wat dacht je van een lekker wit bolletje Pulled Pork afgetopt met The Bastard Barbacoa Picante voor dit weekend? Rub de procureur met onze Lucifers Delight rub, laat een nachtje intrekken en vlam je Bastard maar aan. Rook de procureur eerst met wat chucks en gaar hem daarna in een Dutch Oven met bier, verschillende groente en kruiden voor extra smaak. Pull het vlees met de bear claws uit elkaar, en bak de Pulled Pork nog even aan zodat je die lekkere knapperige stukjes Pulled Pork krijgt. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Kooktijd: 6/7 uur |

Voorbereidingstijd: 30 min |

Temperatuur: 150°C

Wat heb je nodig?

1 varkensnek (Procureur) ongeveer 2.5 kg

The Bastard Lucifer Delight rub

3 chucks rookhout (Cherry, Hickory of Appel)

2 winterpenen

1 prei

2 witte uien

3 tenen knoflook

1 Spaanse rode peper

1 hand verse rozemarijn

1 hand verse tijm

2 laurierbladen

3 stuks steranijs

1 flesje Ginger bier (5% alcohol)

2,5 liter runderbouillon

1 zak witte brioche broodjes

The Bastard Barbacoa Picante saus

Pulled Pork

Bereidingswijze

Laat de Procureur op kamer temperatuur komen (ongeveer 1 a 2 uur van te voren uit de koelkast halen).

Snijd eventueel het overtollige vet van het vlees.

Giet een kleine hoeveelheid olijfolie over het vlees en strooi ruim de rub er overheen en verdeel gelijkmatig. Zet afgedekt in de koelkast en laat 1 nacht intrekken.

Haal de volgende dag wederom het vlees vroegtijdig uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Steek The Bastard aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 150°C, verdeel een aantal Chunks rookhout over het houtskool (Cherry, Hickory, Oak, Apple of naar eigen smaak). Plaats de Plate Setter op je rooster, leg de gemarineerde procureur erop en laat de rook intrekken totdat de overtollige rook weg is.

Haal de Procureur van je rooster af en leg in een Dutch Oven, voeg de groenten, kruiden en specerijen toe en giet het Ginger bier eroverheen, samen met de bouillon.

Leg de Halfmoon Drip Pan (2x) op je hitteschild en leg het rooster er boven, plaats de Dutch Oven erop en laat ongeveer 3 a 4 uur op 200°C het vlees garen (controleer tussendoor of er nog genoeg vocht in je Dutch oven zit, voeg eventueel Bouillon toe).

Zodra het vlees bijna helemaal uit elkaar begin te vallen, haal je het eruit en laat je het ongeveer 20 minuten onder Butcher Paper of aluminium. Pull je met 2 Bear Claws het vlees uit elkaar.

Leg de Halfmoon gietijzeren plancha rechtstreeks boven de kolen en laat goed heet worden (220°C a 240°C) en bak de stukken Pulled Pork met een beetje Barbacoa Picante tot ze mooi knapperig van buiten zijn.

Snijd de verse Brioche Bun open en beleg met de gebakken Pulled Pork en spuit er lekker dik de Barbacoa Picante saus overheen en garneer eventueel iets af met verse Koriander.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Dadels met aubergine, geitenkaas en spek. Dadels, ook wel het zwarte goud. Dadels zijn gemaakt om te grillen. Warm, plakkerig en omwikkeld met een knapperig jasje. Er zijn revoluties om minder gestart. Wat ons betreft de perfecte snack van de BBQ voor dit weekend.  Natuurlijke zoetheid ontmoet rokerige verleiding in dit onweerstaanbare gerecht: gegrilde dadels met geitenkaas...
BBQ-dogma zegt dat brisket langzaam, heel langzaam moet worden bereid. Kleur eens buiten de lijntjes en verras jezelf. Niet 18 uur in de weer zijn en een nacht- je doorhalen, maar een aanzienlijke kortere versie. Taaie stukken vlees met veel bindweefsel kunnen alleen met een urenlange bereiding op lage temperatuur, toch? Welnee, je kunt de...
Soms heb je zin in een biertje met iets makkelijks, niet te veel gedoe maar gewoon simpel en lekker. Dit recept voldoet aan alle eisen. Pikante merquez worstjes, ook wel Spicy Saucijzen op een stokbrood met jalapeño. Dit is de uitgelezen kans om een glas in te schenken met ons eigen The Bastard X Uiltje...

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !