• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Pork Belly Burnt Ends
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 4

De meeste varkensbuiken worden als spek gesneden, maar er kan zoveel meer mee. Deze Pork Belly Burnt Ends zijn één grote smaakbom.

Voorbereidingstijd: 210 |

Temperatuur: 130 °C, indirect.

Wat heb je nodig?

1,5 kg buikspek, zonder zwoerd BBQ-rub, naar smaak 3-4 el honing BBQ-saus (zie pag. 247) 100 g roomboter, in blokjes 2 el lichtbruine basterdsuiker Verder nodig appel- of kersenrookhout smoke generator ovenschaal of aluminiumbak aluminiumfolie cocktailprikkers

Bereidingswijze

Snijd de buikspek in blokjes van 4 tot 5 cm. Bestrooi de blokjes aan alle kanten met de rub en leg het vlees 2,5 tot 3 uur op The Bastard. Wil je de smoke generator gebruiken, vul hem dan met rookmot of chips en leg deze op de kolen. De blokjes zijn daarna mooi donkerrood met donkerbruine randjes. Leg de blokjes in een ovenschaal of aluminiumschaal en besprenkel met de honing. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 2 uur op The Bastard. Leg de blokjes in een schone ovenschaal, giet er de BBQ-saus over, zodat de blokjes aan alle kanten bedekt zijn en zet weer terug op The Bastard. Voeg een paar klontjes boter en de lichtbruine basterdsuiker toe. Als de saus is gekaramelliseerd (na ongeveer 15 tot 30 minuten), serveer je de blokjes met een prikkertje erin. Genieten maar! Tip Om te onthouden: fruithout combineert goed met varkensvlees.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !