• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Pork Belly Burnt Ends
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 6

Pork Belly is zo populair vanwege hun onweerstaanbare combinatie van sappigheid en rokerige smaak. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de barbecuecultuur van Kansas City, waar ze voor het eerst werden geserveerd als een bijproduct van het bereiden van brisket. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een ware delicatesse en favoriet bij barbecue-liefhebbers over de hele wereld. De variant met pork belly biedt een heerlijke twist op het klassieke recept, waarbij de malsheid van het varkensvlees perfect samengaat met de rijke smaken van de Bastard Ultimate Rib Rub en de pittige kick van de Red Hot Sauce. Of het nu zomer is of winter, dit gerecht is altijd een hit en zorgt voor een memorabele culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten.

Denk naast dit heerlijke recept voor Cherry Spare Ribs natuurlijk ook aan veiligheid. Dit kan je heel handig doen met onze Fiber Thermo Gloves. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Ook is onze The Bastard Apron een echte must-have. Naast dat hij je kleding beschermt van vetvlekken en spetters is hij ook nog eens super stylish!

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 6 uur |

Voorbereidingstijd: 20 min |

Temperatuur: 180°C

Wat heb je nodig?

1 kg buikspek (zonder zwoerd)

2 chuncks rookhout (appel of kersen hout)

20 gram The Bastard Ultimate Rib Rub

125 gram bruine bastaardsuiker

200 gram ongezouten roomboter

200 ml honing

500 ml kraanwater

100 ml The Bastard Red Hot Sauce

Pork Belly burnt ends The Bastard

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Verwijder de zwoerd van het buikspek en snijd in grove dobbelstenen (blokjes).

Strooi ruim de rub er overheen en meng goed.

Leg de 2 stukken rook chuncks rechtstreeks op de kolen en laat ongeveer 20 minuten goed roken op 180°C.

Leg de gerookte blokjes buikspek in een gietijzeren skillet zoals onze Bastard Sizzling Plate met eventueel een stuk Butcher paper eronder. Strooi de suiker er overheen en leg er blokken roomboter tussen en besprenkel met de honing en zet op de BBQ terug met een hitteschild er onder op je rooster op 150°C. (Let op dat je na ongeveer 10 minuten water toevoegt anders verbrand het, elke 45 min. kijken en eventueel weer water toevoegen) Laat het ongeveer 4 á 4,5 uur lekker garen tot de buikspek bijna uit elkaar valt, dan aflakken met de BBQ saus en een kwast en nog max 10 minuten laten karamelliseren.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !