• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Pork Belly Burnt Ends
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 4

De meeste varkensbuiken worden als spek gesneden, maar er kan zoveel meer mee. Deze Pork Belly Burnt Ends zijn één grote smaakbom.

Voorbereidingstijd: 210 |

Temperatuur: 130 °C, indirect.

Wat heb je nodig?

1,5 kg buikspek, zonder zwoerd BBQ-rub, naar smaak 3-4 el honing BBQ-saus (zie pag. 247) 100 g roomboter, in blokjes 2 el lichtbruine basterdsuiker Verder nodig appel- of kersenrookhout smoke generator ovenschaal of aluminiumbak aluminiumfolie cocktailprikkers

Bereidingswijze

Snijd de buikspek in blokjes van 4 tot 5 cm. Bestrooi de blokjes aan alle kanten met de rub en leg het vlees 2,5 tot 3 uur op The Bastard. Wil je de smoke generator gebruiken, vul hem dan met rookmot of chips en leg deze op de kolen. De blokjes zijn daarna mooi donkerrood met donkerbruine randjes. Leg de blokjes in een ovenschaal of aluminiumschaal en besprenkel met de honing. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 2 uur op The Bastard. Leg de blokjes in een schone ovenschaal, giet er de BBQ-saus over, zodat de blokjes aan alle kanten bedekt zijn en zet weer terug op The Bastard. Voeg een paar klontjes boter en de lichtbruine basterdsuiker toe. Als de saus is gekaramelliseerd (na ongeveer 15 tot 30 minuten), serveer je de blokjes met een prikkertje erin. Genieten maar! Tip Om te onthouden: fruithout combineert goed met varkensvlees.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Een casselerrib is een klassiek Duits gerecht, dat vaak geserveerd wordt met stamppot. Met dit recept zet je een hele maaltijd op tafel! De casselerrib gaar je aan de rotisserie.
Een broodje om je vingers bij af te likken, gemaakt door Bob en Maarten van Butcher of Blue. Dit broodje chorizo is een smaakexplosie in je mond. Door het pittige van de chorizo, scherpe van de mosterd en het zure van de zuurkool voldoet dit broodje aan alle eisen. Want waarom zou je alleen maar...
Een recept uit het nieuwste kookboek ‘Snack Attack’ van Jord Althuizen, dat uitkomt in maart 2023. Bij deze alvast de primeur: Crispy Griddled Bacon-Corn Fritters. De smaken van het spek, de cheddar en de jalapeño pepers passen perfect bij elkaar. De rode ui geeft de corn fritters een licht scherpe smaak, wat een hele goede...