• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Pig Mops
Soort gerecht: Varken

Tijd voor een evergreen. Althans, dat gaat het worden. Iedereen vindt deze dingen stiekem geweldig, jij ook: de rookworst, culinair erfgoed waar we allemaal groot mee zijn geworden. Wat als we die nou eens niet in de andijvie stampen, maar die worst, onze worst, de hoofdrol geven die hij verdient? Vakkundig geregisseerd door 150 gr ontbijtspek? Ik kijk nu al uit naar de trailer.

Kooktijd: 60 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: 150° , indirect

Wat heb je nodig?

– 1 verse rookworst – Ca. 12 dunne plakjes ontbijtspek – 150 gr geraspte kaas – 1 jalapeño peper – 120 gr roomkaas – BBQ-kruiden – Ca. 12 blokjes pittige kaas – 1 fijngesnipperde ui – BBQ-saus

Bereidingswijze

Zo rollen wij Meng de roomkaas, geraspte kaas, gehakte jalapeño pepers en die glorieuze BBQ-kruiden tot een smakelijke mix. Pak de rookworst, zing een stukje ‘circle of life’ en snijd de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Rol elk stukje rookworst alsof je je hele leven niks anders hebt gedaan in een op maat gesneden stukje spek (lekker dik snijden). Het idee is dat je een soort kommetje maakt van het spek, zodat er nog wat in kan liggen. De bodem is het stukje worst. Borg deze heilige graal met een cocktailprikker. Leg behendig een blokje pittige kaas op de bodem, vul het af met de roomkaasmix en strooi er onbevangen wat gesnipperde ui overheen. De ontknoping is tamelijk overzichtelijk: leg wat appelhout in de smoke tube of op de houtskool en gaar de Pig mops indirect in ongeveer een uur. Lak in het laatste kwartiertje de spek af met BBQ-saus voor een filmisch resultaat.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !