• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Loaded nachos
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4 personen
Susan Aretz and The Bastard

Susan Aretz maakt een van haar favoriete borrel-recepten van de BBQ. Namelijk loaded nachos. Je kunt bij dit gerecht zelf bepalen hoeveel toppings je gebruiken, om de nachos extra loaded te maken. Voor dit gerecht kun je heel goed een Bastard Sizzling Plate & Holder gebruiken. Dit is een gietijzeren kookplaat waar je eerst het gehakt in kunt bakken, en vervolgens de nachos in kunt opbouwen. Doordat het een grote en lage kookplaat is, kun je de nachos goed verdelen en heel veel kaas laten smelten.

Ben jij benieuwd naar de video? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Temperatuur: 200 graden direct

Wat heb je nodig?

500 gram rundergehakt
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl chilipoeder
½ tl zout en peper
50 ml BBQ saus, naar keuze

150 gram geraspte kaas
200 gram nacho’s
optioneel: 1 blik zwarte bonen

Extra toppings
1 tomaat, in kleine blokjes
1 avocado, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne ringetjes
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Bereidingswijze

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 180 graden direct.

Braad het gehakt aan in een barbecue bestendige pan. Komt er veel vocht uit, giet het vocht dan af en voeg daarna de BBQ-saus toe. Alles even omscheppen en de pan van het rooster halen.

Verhit nu je op BBQ 200 indirect.

In een gietijzeren pan of schaal verdeel je wat gehakt, daarop de nacho’s, nog wat gehakt, eventueel nog de zwarte bonen en tot slot de geraspte kaas. Zet dit op de BBQ terug en sluit de deksel. Laat zo staan tot de kaas gesmolten is. Dit duurt een minuut of vijf.

Mocht je het nog éxtra lekker willen maken kun je hierna, over de loaded nacho’s ook nog kiezen voor extra toppings. Drankje erbij en genieten maar!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Leo Alkemade wel bekend als acteur, cabaretier en als schrijver laat je zien hoe hij zijn favoriete recept van The Bastard maakt; picanha met een salsa en prei. In dit recept maakt Leo gebruik van de BBQ-techniek reverse sear. Maar wat is reverse sear eigenlijk? Reverse sear bekend letterlijk ”omgekeerd grillen”. En dat is eigenlijk...
Wie next level wil gaan met zijn Tomahawk maakt er een chimichurri van beenmerg bij. Maar wat is chimichurri? Chimichurri is een Argentijnse saus/marinade die veel wordt gegeten bij gegrild vlees. Alleen door deze chimichurri gaat gerookt beenmerg. Om dit te maken heb je runderbotten nodig, die het liefst in de lengte zijn doorgesneden. Vaak...
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.