• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Loaded nachos
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4 personen
Susan Aretz and The Bastard

Susan Aretz maakt een van haar favoriete borrel-recepten van de BBQ. Namelijk loaded nachos. Je kunt bij dit gerecht zelf bepalen hoeveel toppings je gebruiken, om de nachos extra loaded te maken. Voor dit gerecht kun je heel goed een Bastard Sizzling Plate & Holder gebruiken. Dit is een gietijzeren kookplaat waar je eerst het gehakt in kunt bakken, en vervolgens de nachos in kunt opbouwen. Doordat het een grote en lage kookplaat is, kun je de nachos goed verdelen en heel veel kaas laten smelten.

Ben jij benieuwd naar de video? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Temperatuur: 200 graden direct

Wat heb je nodig?

500 gram rundergehakt
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl chilipoeder
½ tl zout en peper
50 ml BBQ saus, naar keuze

150 gram geraspte kaas
200 gram nacho’s
optioneel: 1 blik zwarte bonen

Extra toppings
1 tomaat, in kleine blokjes
1 avocado, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne ringetjes
zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Loaded Nachos from the Bastard

Bereidingswijze

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 180 graden direct.

Braad het gehakt aan in een barbecue bestendige pan. Komt er veel vocht uit, giet het vocht dan af en voeg daarna de BBQ-saus toe. Alles even omscheppen en de pan van het rooster halen.

Verhit nu je op BBQ 200 indirect.

In een gietijzeren pan of schaal verdeel je wat gehakt, daarop de nacho’s, nog wat gehakt, eventueel nog de zwarte bonen en tot slot de geraspte kaas. Zet dit op de BBQ terug en sluit de deksel. Laat zo staan tot de kaas gesmolten is. Dit duurt een minuut of vijf.

Mocht je het nog éxtra lekker willen maken kun je hierna, over de loaded nacho’s ook nog kiezen voor extra toppings. Drankje erbij en genieten maar!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Steak tartaar van Wagyu Kobe A5? Ja, je leest het goed. Wagyu Kobe A5 is het beste stukje Wagyu rundvlees dat er bestaat. Je hebt verschillende rangen zoals A1, A3 enzovoort, en Kobe A5 is het beste wat je kunt krijgen. Oorspronkelijk komt wagyu uit Japan. Het vlees is bekend door de zeer speciale smaakbeleving...
Zeg nou zelf, wat is er beter dan een dikke Côte de Boeuf met blauwkaas topping? Het recept van deze steak met Diablo topping komt uit het kookboek van Jord Althuizen: ‘Het Ultieme BBQ Boek van Smokey Goodness‘. Jord Althuizen is inmiddels wel dé BBQ-pro van Nederland te noemen, want hij heeft ondertussen al meer...
Leo Alkemade, welbekend als acteur, cabaretier en schrijver, laat je zien hoe hij zijn favoriete recept op The Bastard maakt: Picanha met een salsa en prei. In dit recept maakt Leo gebruik van de BBQ-techniek reverse sear. Maar wat is reverse sear eigenlijk? Reverse sear bekend letterlijk “omgekeerd grillen”. En dat is eigenlijk ook precies...