• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Kip van ‘t spit
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Naast dat Chef André Gerrits de lekkerste tarte tatin maakt, is hij ook pro als het gaat om Kip van ‘t spit. En hij deelt zijn geheime recept met ons! André Gerrits wel bekend van restaurant ‘t Amsterdammertje en Bistrotel ‘t Amsterdammtje heeft in zijn keuken en op het terras een aantal Bastards staan. Deze tips van André zorgen voor een sappige kip in een krokant jasje. Pekel de kip en laat een nachtje intrekken, droog de kip daarna zonder de pekel nog een nachtje en je bent ready to go. Gaar de kip langzaam op The Bastard Pizza Rotisserie, lak aan het einde af met wat boter en cajun kruiden en wacht een halfuurtje voordat je de kip gaat aansnijden zodat de kip lekker sappig blijft.

Denk naast al het heerlijke eten natuurlijk ook aan veiligheid. Onze The Bastard Apron beschermt jou tegen vlekken en spetters en is ook nog eens super stylish. Een win-win toch? De Fiber Thermo BBQ Gloves zijn ook zeker niet onbelangrijk. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een RVS rooster mee uit jouw Bastard.

Dus pak je The Bastard accessoires er maar bij en laten we beginnen aan dit heerlijke recept voor Kip van ‘t spit!

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: +/- 50 minuten |

Voorbereidingstijd: 2 dagen |

Temperatuur: 200°C

Wat heb je nodig?

1 kip (mooie biologische kip, die een fijn leven heeft gehad)

Pekel (1 liter water, 100 gr zout)

70 gr cajun mix spices (of een eigen rub naar smaak)

2 citroenen

150 gram roomboter

Benodigdheden:

The Bastard Pizza Rotisserie

Kwast

 

Kip van het spit

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Leg de kip voor 1 nacht in de pekel (dit zorgt ervoor dat de kip minder snel uitdroogt), dep daarna droog en laat nog een nacht drogen in de koelkast. Hierdoor krijg je dé krokante huid. Besprenkel de kip mijn zonnebloemolie en dep ongeveer 50 gram cajun mix op de kip dat die helemaal bedekt is.

Verwarm The Bastard naar een temperatuur van 200 graden, met een halve plate setter. Om de kip langzaam te garen gebruik je de Pizza Rotisserie, zet deze op je Bastard. Als je Bastard op temperatuur is steek je de eerste citroen door het spit, gevolgd door de kip en daarna weer een citroen. Door de aroma's van de citroenen krijgt de kip nog meer smaak. Laat de kip langzaam ronddraaien, en wanneer de kip goed gekleurd is voeg je de andere halve plate setter toe. De kip krijgt nu geen directe hitte meer, waardoor hij sappig blijft en niet zal verbranden.

Smelt de boter in een pannetje en voeg de overgebleven cajun kruiden toe. Wanneer de kip bijna gaar is, besmeer je de kip een aantal keer met het boter/kruiden mengsel. Controleer met een thermometer of de kip gaar is. Bij een temperatuur van 75 °C is de kip klaar. Zoals André Gerrits zegt: ''Wanneer het vocht helder is dat uit de kip komt, is de kip gaar".

Tip: Wacht een half uurtje met het aansnijden van de kip. Hierdoor blijft hij extra sappig!

 

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !