• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Grilled Cheese Sandwich
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 4

Het grote geheim van een goede tosti is niet wat je ertussen stopt, maar wat je met de buitenkant doet. En wat smeer je dan aan de buitenkant? Er zijn mensen die overtuigd zijn dat je het allerlekkerste resultaat krijgt met mayonaise. Wij gaan voor old school en smeren er boter op.

Voorbereidingstijd: 20 |

Temperatuur: Steek de Bastard aan tot 180 graden, direct.

Wat heb je nodig?

8 sneden rustiek brood 90 g Gruyère, geraspt 8 plakjes maple bacon  (zie recept hieronder) Boter; om in te smeren Voor de maple bacon Olijfolie, om in te vetten 8 plakken bacon 2 el bruine suiker 1 tl chilivlokken 2 el maple sirup Verder nodig  Aluminiumfolie Gietijzeren steak press (Koop nu) Gietijzeren pan

Bereidingswijze

Leg voor de maple bacon een stukje ingevet aluminiumfolie op The Bastard. Leg hierop de bacon, bestrooi na 5 minuten met bruine suiker en chilivlokken en kwast in met de maple syrup. Zet eventueel de gietijzeren steak press alvast op het vuur. Beleg een boterham met Gruyère en een plak maple bacon. Smeer de buitenkanten in met boter en bak de tosti in de gietijzeren pan aan beide kanten goudbruin. Gebruik eventueel een steak press.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Een casselerrib is een klassiek Duits gerecht, dat vaak geserveerd wordt met stamppot. Met dit recept zet je een hele maaltijd op tafel! De casselerrib gaar je aan de rotisserie.
Een broodje om je vingers bij af te likken, gemaakt door Bob en Maarten van Butcher of Blue. Dit broodje chorizo is een smaakexplosie in je mond. Door het pittige van de chorizo, scherpe van de mosterd en het zure van de zuurkool voldoet dit broodje aan alle eisen. Want waarom zou je alleen maar...
Een recept uit het nieuwste kookboek ‘Snack Attack’ van Jord Althuizen, dat uitkomt in maart 2023. Bij deze alvast de primeur: Crispy Griddled Bacon-Corn Fritters. De smaken van het spek, de cheddar en de jalapeño pepers passen perfect bij elkaar. De rode ui geeft de corn fritters een licht scherpe smaak, wat een hele goede...