• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Gochujang Chicken
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Het zou zomaar kunnen dat Gochujang de vrede tussen Noord- en Zuid-Korea gaat bewerkstelligen. Je ziet het voor je: Kim en Moon die elkaar vinden in een recept voor chilipasta. Stop het nucleaire programma, dit is al pittig genoeg. Ze experimenteren op een in de haast georganiseerde top met kippendijtjes in het pittige pastaatje. Moon cancelt alle verdere oefeningen met het Amerikaanse leger en we hebben ineens een verenigd Korea. Ok, ik draaf door. Maar Gochujang was voor mij een onbekend ingrediënt, waar ik tamelijk enthousiast over ben geworden.

Voorbereidingstijd: 60 |

Temperatuur: 200 °C, indirect

Wat heb je nodig?

2 eetlepels Gochujang 2 theelepels chiliolie 2 theelepels sojasaus 2 theelepels sesamolie 2 theelepels bruine suiker 3 lente-uitjes gesneden 2 teentjes knoflook gekneusd 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes Zeezout Peper Korean cucumber 1 komkommer in dunne plakjes 100 ml sojasaus 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel sesamolie 2 teentjes knoflook 1 eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze

Prep Meng de Gochujang, sojasaus, chiliolie, sesamolie en suiker en verenig ze met de kip. Voeg vervolgens de belofte van lente-ui en de knoflook toe. Leg de kippendijtjes genoeglijk in een gietijzeren pannetje in dit Koreaanse geheimpje. Na 24 uur marineren in de koelkast is je kip mellow en klaar voor een nieuwe toekomst. Korean cucumber Snijd de komkommer in dunne plakjes en rasp de knoflook. Meng alle ingrediënten voor je Korean komkommersaus door elkaar. Doe de komkommer erbij en zet deze goed afgedekt weg. Gochujang! Gezondheid! Steek je BBQ aan en verhit die tot 200 °C indirect. Haal de kippendijen uit de Gochujang-marinade en leg ze op de grill. Bestrijk om de 5 minuten de kip met de overgebleven marinade. Als de kippendijen na ca. 30 minuten een kern- temperatuur van 74 °C hebben, grill je ze nog even na boven een direct vuurtje. Dat geeft zo’n mooie krokante korst om je tanden in te zetten. Besprenkel daarna de kippendijen met geroosterde sesamzaadjes, zeezout en peper. Kook de overgebleven marinade in de gietijzeren pan even goed door, want er heeft wel kip in gezeten. Zo krijg je een lekkere Gochujangsaus voor bij dit Koreaanse gerecht. Peace man!

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !