• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Crunchy Beenham
Soort gerecht: Varken

Een broodje beenham met honing-mosterd saus blijft natuurlijk een klassieker. TeunJan van Ooijen pakte deze klassieker beet, en bedacht er een super crunchy kruidenkorst bij.

Kooktijd: 60 |

Voorbereidingstijd: 60 |

Temperatuur: Steek de BBQ aan op een temperatuur van 175 graden

Wat heb je nodig?

Beenham van ongeveer 750 gram pekel (9 gram coloroso zout op 100 ml water) sap en rasp van een citroen rasp van een limoen bieslook peterselie 2 eiwitten 35 gram paneermeel 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Stap 1: Injecteer 50 ml van de pekel in de beenham Stap 2: Ingecteer 20 ml van het sap op dezelfde wijze als de pekel Stap 3: Bewaar in de koelkast voor een half uur Stap 4: Snij de kruiden fijn en voeg toe aan de eiwitten Stap 5: Voeg de rasp van citroen en limoen toe aan de eiwitten, en daarna het paneermeel tot het stevig is Stap 6: Maak verder op smaak met peper en zout Stap 7: Na een half uur druk de kruidenkorst op de beenham (iets minder dan 5 mm) Stap 8: Gaar de beenham tot 65 graden kerntemperatuur Stap 9: Als de korst te donker wordt dek af met aluminiumfolie Stap 10: Laat de beenham 15 minuten rusten, ingepakt aluminiumfolie Serveer de beenham met sla op een heerlijk vers broodje.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Een casselerrib is een klassiek Duits gerecht, dat vaak geserveerd wordt met stamppot. Met dit recept zet je een hele maaltijd op tafel! De casselerrib gaar je aan de rotisserie.
Een broodje om je vingers bij af te likken, gemaakt door Bob en Maarten van Butcher of Blue. Dit broodje chorizo is een smaakexplosie in je mond. Door het pittige van de chorizo, scherpe van de mosterd en het zure van de zuurkool voldoet dit broodje aan alle eisen. Want waarom zou je alleen maar...
Een recept uit het nieuwste kookboek ‘Snack Attack’ van Jord Althuizen, dat uitkomt in maart 2023. Bij deze alvast de primeur: Crispy Griddled Bacon-Corn Fritters. De smaken van het spek, de cheddar en de jalapeño pepers passen perfect bij elkaar. De rode ui geeft de corn fritters een licht scherpe smaak, wat een hele goede...