• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Corn & Quail
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Toegegeven, dit gerecht is een beetje corny. Maar mais en BBQ zijn echt hele goede vrienden. Mede mogelijk gemaakt door de gespikkelde schattigheid van een paar kwarteleitjes. Die zitten overigens boordevol vitamine B en ijzer. Dus daarmee kun je zelfs je schoonmoeder laten zien hoe goed je bezig bent.

Kooktijd: 45 |

Temperatuur: 180° direct

Wat heb je nodig?

– 4 maiskolven – 1 groene paprika – 1 rode paprika – 1 jalapeño, in plakjes – 12 kwarteleitjes Mayonaise – 1 sjalotje – Mayonaise (met yoghurt) – Olijfolie – Milde mosterd – Zout – Peper, of chilivlokken als je van pittiger houdt – Botersla, gewassen en getrokken – Peterselie – 2 limoenen

Bereidingswijze

Quickprep Soms kan het allemaal heel snel gaan. Smeer de maiskolven in met olijfolie en bestrooi ze achteloos met wat peper en zout. Snijd de paprika’s in grote stukken. Meng de mayonaise met een fijngesnipperd sjalotje, een scheut olijfolie, een eetlepel milde mosterd en wat peper. Grill de maiskolven en paprika’s in ca. 10-15 minuten boven direct vuur zodat ze net wat grillplekken krijgen. Afkoelen die hap. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Zet de maiskolven één voor één rechtop in een stabiele kom en snijd met een mes de maiskorrels van de kern. Dit is echt zo’n klusje waarbij de korrels je hele tuin door kunnen vliegen. Warm de poffertjespan vast op en meng ondertussen de gegrilde mais en paprika’s in een kom. Met een doek of kwastje de kuiltjes van de pan even invetten en breek de kwarteleitjes boven een kuiltje. Ook dit is weer zo gepiept. In geval van piepen moet je trouwens wel nieuwe eitjes halen. Componeer mais en paprika’s op het bord met botersla tot een artistieke grondlaag. Verf op je borden een mooie streep aangemaakte mayonaise. Positioneer met Bob-Ross-achtige nonchalance de gebakken kwarteleitjes er luchtig omheen. Adem diep in, ruik hoe lekker en strooi af met fijngehakte peterselie. Leg voor het contrast 2 kwarten limoen op het bord. Eat like a happy little quail.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !