• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Coco Chicken
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Deze in kokosmelk gestoofde kip is heel erg Indonesisch en lekker kruidig, zelfs al gaat hij in een nuchtere Dutch oven. Mals en majestueus en prikkelend voor de neus. Neem er je tijd voor, want in Indonesië heeft niemand haast als het om eten gaat. Je Arloji kun je afdoen.

Voorbereidingstijd: 60 |

Temperatuur: 180 °C, direct

Wat heb je nodig?

6 kippendijen 6 dl kokosmelk 3 sereh stengels (citroengras) 5 daun djeruk purut (limoenblaadjes) 2 eetlepels gula djawa (palmsuiker) 2 eetlepels asempasta (Indische dadels) 3 theelepels zout 3 eetlepels olie Bumbu 100 gr pinda’s 10 sjalotten 8 teentjes knoflook 5 rode Lomboks (Spaanse pepers) 2 cm djahe (Indische gember) 2 cm kunyit (gele wortel/kurkuma) 1 1/2 eetlepel petis udang (garnalenpasta) 1/2 eetlepel ketumbar (koriander/ korianderzaad)

Bereidingswijze

Bumbu Prep Snijd de djahe en de kunyit fijn, snipper de sjalotjes, knoflook en rode lombok fijn en maal de pinda’s tot een bumbu pasta. Voeg vervolgens djahe, kunyit, petis udang en ketumbar toe maak er een mooie pasta van. Steek de BBQ aan op 180 °C. Verhit de olie in een Dutch oven en fruit de bumbupasta samen met de Sereh en de daun djeruk purut tot een geurige tropische substantie. Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Voeg kippendijen, palmsuiker en asempasta toe in de Dutch oven en breng het roerend opnieuw aan de kook. Stoof de kippendijen gaar in ca. 30 minuten of tot kerntemperatuur van 75 °C. Haal de kippendijen uit de Dutch oven en rooster deze tot slot mooi bruin op de BBQ terwijl je ze steeds met kookvocht bestrijkt.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !