• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Chupa Chicken
Soort gerecht: Gevogelte

Met twee mooie feestdagen in het vooruitzicht vind je hier een recept voor de perfecte streetfood. Het is misschien nog steeds een beetje wennen dat het op 27 april de Oranjefeestdag is, en dus ook dat het geen koninginnedag meer is. Gelukkig is het nog steeds oranje, blijven we koekhappen en spijkerpoepen, en gaan we massaal de straat op. Met deze kiplollie is je vingers aflikken bijna niet nodig, want het is super makkelijk om op te snoepen.

Kooktijd: 45 |

Temperatuur: 180 °C, indirect.

Wat heb je nodig?

8 drumsticks 8 plakken gerookt ontbijtspek 4 el BBQ-rub 8 el BBQ-saus Voor de rub 2 el gerookt paprikapoeder 2 el versgemalen zwarte peper 2 el zeezout 1 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 1 el venkelzaadpoeder 1 el gemberpoeder 1 el mosterdpoeder Voor de BBQ-saus (1,5L) 1 grote ui 230 g chipotle pepers in adobo saus olijfolie 700 g passata di pomodoro of tomatensaus 150 ml appelciderazijn 75 ml witte azijn sap van 1 citroen of limoen 2-4 el tomatenpuree 1 tl chipotlepoeder 150 g chipotlepoeder 4 el worcestersaus 2 tl mosterdpoeder 4 el tabasco zout en witte peper, naar smaak

Bereidingswijze

Maak eerst de BBQ saus: Snipper de ui en mix deze met de chipotle pepers. Zet een grote pan op het fornuis (of op je BBQ) met een beetje olijfolie en bak het uienmengsel gedurende een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige ingrediënten toe, beginnend met de passata. Roer goed door, proef af en toe en pas aan waar nodig is. Breng op smaak met zout en witte peper. In het begin zal de saus een felrode tint hebben. Laat de saus minimaal 30 minutenzacht koken op laag vuur. Maak nu de Chupa Chicken: Leg de drumsticks op een snijplank en snijd bij elk stuk onder het gewricht (die knobbel aan het uiteinde) het vlees rondom tot op het bot in met een scherp mes. Verschuif het vlees iets, zodat er een deel van het bot te zien is, en wip het stukje huid en vlees los dat over het gewricht zit. Smeer de drumsticks rondom in met de rub die je zelf hebt gemaakt en wikkel om iedere drumstick een plak ontbijt- spek. Voeg een handje rooksnippers toe aan The Bastard en zet de drumsticks vervolgens rechtop, met het ‘stokje’ naar boven, op het rooster boven de plate setter. Sluit The Bastard met de deksel en laat de kiplollies ongeveer 45 minuten garen, tot de kerntemperatuur ongeveer 70 °C is. Smeer ze rondom in met een BBQ-saus en laat nog 15 minuten rustig doorgaren. Hou er rekening mee dat het botje erg heet kan zijn.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !