• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Casselerrib
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 6/8 personen

De casselerrib, een klassiek Duits gerecht, vindt zijn oorsprong in de rijke culinaire tradities van Duitsland, waar het wordt gewaardeerd om zijn hartige smaken en stevige textuur. Het gerecht wordt vaak geserveerd als hoofdmaaltijd, vooral in combinatie met stamppot, waardoor het een voedzame en vullende optie is voor elke gelegenheid. Wat de casselerrib zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen mals vlees en smaakvolle kruiden, die samen een onvergetelijke smaakervaring creëren die de zintuigen prikkelt en de honger stilt.

De Rotisserie, met zijn langzame en gelijkmatige rotatie, is de perfecte tool om dit gerecht te bereiden. Door het vlees aan de Rotisserie te garen, wordt het gelijkmatig verwarmd en krijgt het een heerlijke knapperige buitenkant, terwijl de binnenkant sappig en mals blijft. Dit zorgt voor een perfecte bereiding van de casselerrib, waarbij de smaken optimaal tot hun recht komen en elke hap een genot is voor de smaakpapillen. Met de Rotisserie wordt het bereiden van dit klassieke gerecht een eenvoudige en probleemloze ervaring, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van de gezelschap en de heerlijke smaken die dit gerecht te bieden heeft.

Denk naast dit heerlijke recept voor Casselerrib natuurlijk ook aan veiligheid. Dit kan je heel handig doen met onze Fiber Thermo Gloves. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Ook is onze The Bastard Apron een echte must-have. Naast dat hij je kleding beschermt van vetvlekken en spetters is hij ook nog eens super stylish!

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 2/3 uur |

Voorbereidingstijd: 20 min |

Temperatuur: 220°C

Wat heb je nodig?

1 stuk groot stuk casselerrib

2 gram zout

2 gram peper

De lak:

4 el honing

100 gram gladde mosterd

100 gram grove mosterd

50 gram ongezouten roomboter

2 gram zwarte peper

Stamppot:

1,5 kg kruimige aardappels

1 kg zuurkool

100 ml witte wijn

2 laurierblaadjes

water (aardappels en zuurkool moeten net onder staan)

100 gram ongezouten roomboter

6 gram zout

 

Casselerrib

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Haal de casselerrib tenminste 1,5 uur van tevoren uit de koelkast en bestrooien met zout en peper (let op: casselerrib is vaak al gepekeld, dus gebruik niet te veel zout). Voor de lak smelt je de roomboter en meng je de 2 soorten mosterd door elkaar, samen met de honing en de peper.

Verwarm je Bastard tot ongeveer 110 á 120 °C indirect en leg een Drip Pan op de Plate Setter. Spies het ribstuk precies in het midden door en laat hem dan in de rotisserie draaien tot het vlees een kerntemperatuur bereikt van 55 °C. Smeer het ribstuk tussendoor in met de lak. Als de 55 °C is bereikt, haal je de indirecte stenen weg en grill je het ribstuk boven het vuur op 210 °C direct tot een kerntemperatuur van 68 °C. Blijf regelmatig insmeren met de lak. Haal het vlees dan van het spit en laat het even rusten voordat je het aansnijdt.

Schil de aardappels voor de stamppot. Snijd ze in gelijke stukken en voeg ze dan toe aan een Dutch Oven, samen met de zuurkool, het laurierblad, de witte wijn, zout en water. Zet de pan op de Bastard en breng aan de kook. Giet de pan af zodra de aardappels gaar zijn en verwijder de laurierblaadjes. Voeg de roomboter toe en stamp alles fijn. Breng naar wens op smaak en voeg eventueel wat gladde mosterd toe.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !