• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Breakfast Burrito
Soort gerecht: Varken
Aantal personen: 4

Het klinkt misschien een beetje alsof je 300 gram gehakt met bonen naar binnen gaat werken op de vroege ochtend. Daar valt best wat voor te zeggen, maar deze Breakfast Burrito is wat luchtiger. Zie de tortilla als een Mexicaanse boterham waar je perfect je ontbijtje in kunt vouwen.

Kooktijd: 20 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: 200 °C, direct.

Wat heb je nodig?

versgemalen zwarte peper, 1 klont boter, zout naar smaak, 4 bloemtortilla, 8 plakken ontbijtspek, 100 g cheddar en Monterey Jack geraspt, BBQ-saus naar smaak. Verder nodig gietijzeren pan.

Bereidingswijze

Zelf tortilla’s maken is heel eenvoudig. Meng 250 g bloem met 170 ml lauw water, een snufje zout en 4 el olijfolie. Kneed een soepel deeg en laat dit 15 minuten rusten. Maak een worst van het deeg en snijd in 4 delen. Rol elk bolletje uit met een deegroller in wat bloem en wat in een koekenpan met wat boter tot een tortilla. Kluts de eieren los met de peper. Zet de gietijzeren pan boven het vuur van The Bastard en laat lekker heet worden. Smelt de boter in de pan en voeg het eiermengsel toe. Haal de pan even van het rooster af en scramble de eieren. Door de lagere temperatuur, wordt het roerei veel romiger. Voeg wat zout naar smaak toe. Leg, als de eieren bijna klaar zijn, de tortilla in een pan en verwarm deze 30 seconden tot 1 minuut. Bak ondertussen ook het spek uit. Leg de eieren in het midden van de tortilla, gevolgd door het spek en geraspte kaas. Eindig met wat BBQ-saus en rol de tortilla op. Leg nog even kort terug op The Bastard.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !