• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Bánh Mì Likey
Soort gerecht: Varken

Een rijk belegde baguette: zoet, zuur, pittig, warm en koud zijn allemaal mooi in balans. Dit Vietnamese gerecht heeft alles in zich. Hier word je absoluut gelukkig van.

Kooktijd: 30 |

Voorbereidingstijd: 240 |

Temperatuur: 160°C, direct

Wat heb je nodig?

4 varkenskhaasjes 4 Franse baguettes (niet te hard) 15 g koriander, ter garnering voor de marinade 3 el vissaus 1 el sojasaus 5 el plantaardige olie 1 el bruine suiker 1 sjalot, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 stengels citroengras, fijngehakt voor de sriracha-mayonaise 100 ml mayonaise 4 el sriracha paar druppels limoensap voor de ingelegde groente 1 winterpeen, in julienne gesneden 1 bosje radijsjes, in julienne gesneden halve komkommer, zaadlijsten verwijderd, in linten 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in dunne ringen 2 el zout 225 ml lauw water 70 gr suiker 300 ml wittewijnazijn

Bereidingswijze

Maak een marinade door de ingrediënten met elkaar te mengen in een kom. Meng met het varkensvlees en koel dit gedurende 2 tot 4 uur. Maak de ingelegde groente door de gewassen winterpeen, radijs, komkommer en rode peper te bestrooien met zout. Druk na 5 minuten het vocht uit de groente en spoel goed af met koud water. Meng het lauwe water met de suiker en witte-wijnazijn en voeg de groente toe. Laat minimaal 1 uur marineren. Maal de Sriracha-mayonaise door de mayonaise te mengen met de sriracha en limoensap naar smaak. Haal het varkensvlees uit de marinade en gril op het rooster van The Bastard tot een kerntemperatuur van 62°C. Bestrijk ze tijdens het grillen af en toe met de marinade. Laat het vlees even rusten. Snijd de baguettes door de helft en gril kort de binnenzijde. Bestrijk ieder broodje met wat Sriracha-mayonaise, beleg met ingemaakte groente en het varkensvlees. Garneer met wat blaadjes koriander.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !