• Accessoires
  • Recepten
  • Support

Ontmoet

Andrew Clark

Andrew Clark is een wel bekende chef in de Britse culinaire scene met meer dan 25 jaar ervaring in de horeca.

Korte biografie

Andrew Clark is een prijswinnende chef in de Britse culinaire scene. Met meer dan 25 jaar ervaring in de horeca, zowel als chef-kok als restauranthouder, is hij het meest bekend om zijn vorige restaurants in Londen, Brunswick House en St Leonards, en als medeoprichter van de mentale gezondheidscampagne Pilot Light.

Zijn nieuwste onderneming is Acme Fire Cult. Bekend om het gebruik van de beste ingrediënten, gaat Andrew verder dan het uiterste om de hoogste kwaliteit lokaal vlees, vis en seizoensgroenten te vinden. Zijn filosofie is: “Als je vlees eet, moet het van de beste kwaliteit zijn die beschikbaar is.” Andrew is een bekend gezicht op Meatopia en andere evenementen met open vuur, en stelt de smaken van Glandstonbury samen – het jaarlijkse festival in Londen gewijd aan orgaanvlees. Hoewel Andrew een reputatie heeft opgebouwd als een innovatieve vlees- en barbecuechef, is hij altijd bereid om percepties uit te dagen en staat hij bekend om het creëren van verfijnde gerechten die groenten in de schijnwerpers zetten.

Andrew Clark is een ervaren wildplukker en geniet ervan om wilde producten te gebruiken in zijn streven naar grensverleggende culinaire innovatie. Acme Fire Cult, zijn nieuwste onderneming, is zijn meest trotse prestatie tot nu toe. Ontstaan ​​uit de pandemie op een parkeerplaats in Hackney – en nu met een vaste locatie in Dalston – was Acme een van de meest opvallende openingen in Londen in 2022, waarbij alles boven vuur wordt bereid in de buitenkeuken. Het restaurant onderscheidt zich van andere ‘barbecue’-restaurants door de nadruk te leggen op groenten en zich te richten op het verminderen van afval door innovatief gebruik van bijproducten.

In 2019 ontving Andrew Clark met trots de Innovation Award van de Craft Guild of Chefs, en later dat jaar werd hij opgenomen in de Progress 1000-lijst van de Evening Standard als een van de meest invloedrijke Londenaren van 2019/20.

In zijn vrije tijd werkt Andrew als ceremoniële ruimtehouder en sjamanistisch genezer, met behulp van muziek en plantengeneeskunde.

Ook op Social Media