• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Zeebaars in zwarte zoutkorst
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 6

Zeebaars in zoutkorst ken je misschien wel, maar wat dacht je van zeebaars in een zwarte zoutkorst van de BBQ? De zwarte zoutkorst maak je door inktvisinkt te gebruiken. Misschien vind je een zoutkorst raar klinken en denk je dat je vis hartstikke zout gaat smaken, maar integendeel. Het zout zorgt er namelijk voor dat er geen vocht ontsnapt, waardoor de vis als het ware wordt gestoofd. Het vlees van de vis blijft hierdoor erg mals en het wordt gelijk op smaak gebracht door het zout. Bovendien is dit recept ook nog eens super makkelijk: voor dit visrecept van de BBQ heb je maar 5 ingrediënten nodig!

Normaal gebruik je deze ‘zoutkorst’ methode als je vis wilt garen in de oven, maar dit kan natuurlijk heel goed op jouw Bastard! Je kunt niet alleen vis, maar ook groente of kip garen in een zoutkorst. Gebruik voor een zoutkorst wel altijd grof zeezout en houd er rekening mee dat je flink wat zout nodig hebt. In dit BBQ-recept gebruiken wij venkel om de vis nog wat extra smaak te geven, maar ook hier kun je afwisselen met de kruiden die je lekker vindt.

Ben je benieuwd naar de video van dit recept? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Kooktijd: +/- 40 min |

Voorbereidingstijd: 15 min |

Temperatuur: 200 graden

Wat heb je nodig?

1 zeebaars (met schubben, ingewanden verwijderd)

24 ml inktvisinkt

200 ml eiwit

2,5 kg grof zeezout

5 gram venkelzaad

Vis in zoutkorst BBQ recept

Bereidingswijze

Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 200 °C.

Meng de inktvisinkt met een garde door het eiwit heen. Meng het grove zout door het opgeklopte eiwit in je mengbak of op je werkbank, en voeg als laatste het venkelzaad toe.

Leg een hoeveelheid zout op je pizzasteen en daarop je zeebaars, bekleed de vis ruim rondom met het zout. Je kunt de kop en staart vrij houden.

Leg de vis op de Bastard en steek een thermometer in de rug. Let op: de thermometer mag de steen niet raken, dus steek hem niet te diep in de vis. 

Gaar de vis tot het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 62 °C heeft bereikt. De zeebaars moet mooi glazig van binnen zijn en de eiwitten zitten er nog in.

Sla de zoutkorst met een hamer of de botte kant van een koksmes stuk en verwijder het overtollige zout.

Trek de rugvinnen uit de vis en verwijder de huid voorzichtig. Pluk de zeebaars schoon en verwijder alle graatjes.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !