• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Turbo Tuna
Soort gerecht: Vis

Het is weer zomer. Tijd dus voor een bonito maaltijd. Lekker, en snel. Want tonijn eet je het liefst bijna rauw. Even opletten dus.

Voorbereidingstijd: 45 |

Temperatuur: 200°C, direct

Wat heb je nodig?

4 verse tonijnsteaks (á 130 gram) versgemalen zwarte peper, naar smaak citroen, in partjes, om erbij te serveren Voor de marinadesaus: 40 ml sinaasappelsap 40 ml sojasaus 1 el hoisinsaus 1 el limoensap 3 el olijfolie 2 el fijngehakte verse peterselie 3 teentjes knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg de tonijnfilets in de kom of in een stevige afsluitbare plastic zak en giet de marinade over de tonijn. Marineer zo lang mogelijk, maar minimaal 25 minuten. Haal de tonijn uit de marinade en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Gril de tonijn maximaal 1 minuut per zijde op het rooster van The Bastard en draai halverwege een keer om voor een mooi grillpatroon. Breng op smaak met een beetje zwarte peper en serveer met een partje citroen. TIP 1: Gril de partjes citroen ook mee. TIP 2: Liever een te rauwe tonijn terugleggen op de grill dan te ver doorgegaarde tonijn, dat is doodzonde.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !